Hvorfor løper du så mye?


løpetur på Bali

Et ofte stilt spørsmål alle som løper over gjennomsnittet mye, gjenkjenner. Jeg løper litt over gjennomsnittet vil jeg tro. Løping er den treningsformen jeg liker best, mye fordi jeg foretrekker å være ute framfor inne på et treningssenter. Når noen spør meg hvorfor jeg løper så ofte, svarer jeg bare at jeg løper for å lufte tankene. Er jeg så gal at jeg må løpe såpass ofte? Neida. Jeg er ikke gal og blir det heller ikke av å løpe. Tvert i mot.

For det første; jeg løper jo ikke på langt nær like mye som brødrene Ingebrigtsen eller noen “i det sjiktet”. Jeg løper ikke for å bli verdensmester i noen distanse.

Et raskt svar er nok det de fleste ønsker når de spør. Likevel, her er mange flere, og lengre grunner. Kanskje du kan kjenne deg igjen? Eller kanskje du skulle ønske du kunne kjenne deg igjen? Løping er tross alt den “enkleste” måten å trene på.

 

1. Naturopplevelser

Løping er perfekt mulighet for å kjenne vinden i ansiktet, puste frisk(forhåpentligvis) luft, nyte utsikten, soloppgang eller solnedgang og kjenne på naturelementer. Nærhet til naturen er vist å dempe angst og uro i kroppen.

2. Digital pause Har du lastet ned appen som viser hvor mange timer du daglig er på telefonen? Det kan fort bli alt for mange timer i uken med mobilen i hånden. Sosiale medier, epost, spill, nyheter, videosnutter. Ja, du vet. Når jeg løper får jeg en pause fra alle varsler og digitale distraksjoner. Vi har alle godt av å løfte blikket og logge av. Og du! Jeg slår alltid på flymodus når jeg løper.

3. Mestring Klarer du å gjennomføre treningen klarer du også mange andre ting i hverdagen. Kroppen følger hodet og hodet følger kroppen.

4. Problemene blir mindre Vi trenger å komme oss ut av vårt eget hode. Vi er flinke på å tenke i hjel små og store utfordringer. Ved å bryte opp å gjøre noe helt annet endrer perspektivet seg og et stort problem blir ofte mye mindre.

5. Bevisst egen kropp Du tenker sikkert ikke over at eller hvordan du puster hele tiden - heldigvis. Løping gjør at en virkelig blir bevisst at kroppen fungerer. Lunger, muskler, ledd, hjertet. Så fantastisk.

6.Mat

Når jeg kommer inn i den gode flytsonen med løpingen, kjenner jeg at kroppen virkelig higer etter næringsrik mat. Jeg kan selvfølgelig tillate meg å spise litt ekstra med høyere energibruk, men det er ikke grunnen til at jeg løper. Maten kommer på en måte enda mer til nytte. Jeg føler at næringsstoffene virkelig går til å bygge opp sener, ledd, muskler, lunger, hjertet.

Løper du? Har du nettopp begynt? I starten er ikke hastighet så viktig. Det som er viktig er at du venner sener, ledd og muskler til belastningen. Gradvis. :)

Grete-linn <3

#løpeform #utholdenhet

15 views0 comments

Recent Posts

See All