Balanserte Måltider


Et hefte for deg som vil lære om hvordan sette sammen måltider

med mer næring med smart mat.

Jeg følger ikke ja-mat og nei-mat-strategien. Jeg tenker heller litt av alt og alt med måte.

Et måltid kan se så mangt ut og mest sannsynlig tenker du ikke bestandig over om sammensetningen av næringsstoffer er ideelle. Det er vel antall kalorier som teller uansett? Ja og nei. Det er antall kalorier inn minus kalorier ut som bestemmer hvorvidt vekten går opp eller ned eller holdes stabil, men ulik mat gir ulike signaler i kroppen.

Måten du setter sammen måltidene dine på har, i tillegg til næringsstoffene du får i deg, stor betydning for metthetsfølelse, fordøyelse og blodsukkerstigning. Antall kalorier bestemmer til slutt, men vi må tenke på kroppen vår og hva den trenger for å fungere best mulig.

Blodsukkerstigningen for eksempel, er ulik avhengig av hva måltidet består av. En hvetebolle gir raskere blodsukkerstigning enn det yoghurt naturell gir. To veldig lite grove brødskiver med syltetøy på gir høyere blodsukkerstigning enn det to grove brødskiver med skinke og ost gir. Selv om to måltider kan ha samme antall kalorier, kan de gi helt ulik metthetsfølelse. Hadde du tygget deg gjennom 12 gulrøtter hadde du fått i deg lik mengde energi som en middels sjokolademuffins! Det tar ikke bare mye lengre tid å spise 12 rå gulrøtter, det gir også flere næringsstoffer. Du trenger selvfølgelig ikke spise så mange gulrøtter på en gang, men du skjønner poenget mitt? Lettspist mat, slik som muffins, sukkerholdig drikke, hveteboller, sjokoladeboller og så videre, gir ingen bra metthetsfølelse og ei heller en heldig fordeling av næringsstoffer.

I eboken kan du også lese om søtsug og porsjonskontroll, årsaker og ulike strategier for å bli kvitt søtsuget og å få kontroll på porsjonsstørrelsene. Jeg ser gang på gang at kostholdet til personer enten er altfor restriktivt, svart-hvitt eller basert på påstander som ikke er sanne.

Jeg vil at du skal innse at diett etter diett ikke er løsningen. Faktisk ser vi at de fleste legger på seg flere kilo enn de startet med etter at de er ferdige på dietten. Du kan sikkert gjette hvorfor. For lavt energiinntak, juicer, detox-drikker og andre pulverdrikker er ingen langvarig løsning. Flere av disse pulverdiettene har også vist seg å ha en uheldig sammensetning av næringsstoffer. Vanlig mat er det som skal til!

Klikk deg inn på siden min for å lese mer om eboken, link under her:

Eboken Balanserte Måltider finner du på nettsiden min: HER.

Kjempefin helg til deg :)

Grete-Linn <3

#balansertemåltider #ebok #salg #reklame

41 views0 comments