top of page

3 tips til bedre løpsteknikk


Til deg som er helt i starten av en "løpskarriere", men også til deg som har løpt en stund.

1. Pendle armer langs kroppen

Mange glemmer av at armene faktisk hjelper masse til med å forflytte deg framover.

La armene pendle langs kroppen og unngå at de krysser foran. Hold ca 90 grader i albueleddet.

Når du kjenner at beina blir tunge, bruk mer armer!

2. Potetgull

Tenk deg at du holder en liten neve potetgull i hver hånd. Du må lukke hendene nok til at det ikke faller ut, men ikke så stramt at potetgullet knuses. Knyter du hendene for mye forflytter også anspentheten seg oppover til skuldre og nakke. Armer og hender skal bare jobbe frem og tilbake, uten at skuldre kryper opp til ørene.

3. Skyv hofta fremover

Denne er viktig. Det motsatte kjenner du kanskje igjen: Du ser en som er ute og løper og legger merke til at de på en måte "sitter". Kroppen er ikke strekt ut, men mer sammenklemt. Dette er lite hensiktsmessig da du mister energien for hvert steg - altså lite effektivt løpsøkonomisk. Løsning: Tenk at du har et tau rundt hofte og mage som trekker deg opp og frem! Når hofte/bekken tippes mer forover får du også straks et bedre og mer effektivt løpssteg. Det tar litt tid i starten når alt kjennes tungt, men gi det litt tid.

 

Løpsteknikken din blir først og fremst bedre jo mer du løper. Det er likevel noen punkter, slik som de ovenfor, du kan ha i bakhodet. Når vi blir veldig slitne blir også teknikken dårligere. Vi synker mer sammen i kroppen og steglengden blir kortere. Tren på disse punktene i starten av løpeturen, pust godt ned i magen og fremfor alt - slapp av.

Grete-Linn <3

#løepeglede #kondisjonstrening #teknikk #vektkontroll

16 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page