Er den sunne livsstilen virkelig så komplisert?


Mørketid betyr for de aller fleste mer sittestilling, mat og særlig kosemat. Og etter en lat og inaktiv jul(som er helt ok) er det på tide å tørke støv av både joggesko og treningsklærne. De fleste av dere er lei julemat nå? Mat på bordet dagen lang er koselig i julen, men over nyttår er det deilig å igjen fylle kjøleskapet med friske råvarer og lage seg litt lettere mat.

Fargerike salater som metter, fiberrike knekkebrød, smoothie, frukt, grønnsaker...

Jeg skal ikke mase om sukkerfri januar, dietter, hvit måned eller 10.000 skritt. Eller jo, 10.000 skritt kommer jeg til å mase om. Nå på starten av året vil jeg inspirere med nye øvelser og treningsøkter, løpeøkter, treningstips og flere oppskrifter. Selv blir jeg å legge inn noen kilometer med løpeskoene på - i helt rolig tempo, kombinert med styrketreningr.

Jeg tror ikke vi trenger å høre så mye om hvor farlig det er å være inaktiv, men heller hvor bra det er å være litt mer aktiv! Du vet kanskje at en inaktiv livsstil er det som tar flest liv i den vestlige verden i dag? Helt sykt. Det er til syvende og sist vårt eget ansvar å røre på oss, men når vi vet hvor mye miljøet har å si for hvordan vi lever livene våre, tror jeg nok det må flere hjelpemidler til fra offentlige instanser, ildsjeler, infrastruktur, osv.

En sunnere livsstil er ikke så komplisert som vi skal ha det til. Eller som media skal ha det til. Det er vanene som er kompliserte. Atferden vår som må endres på og byttes ut med mer hensiktsmessige vaner.

 

En sunn livsstil blir alt for ofte fremstilt som noe uoppnåelig. Det er det jo ikke. Klarer vi å røre oss litt mer, tørre å bli litt svett på ryggen og spise mindre sukker og mer grønnsaker - da kommer vi langt.

#aktivhverdag #hverdagsaktivitet #sunnerehverdag

9 views0 comments

Recent Posts

See All