top of page

Motivasjonen kommer ikke nødvendigvis rekende på ei fjøl


Den første måneden av året er perfekt til å ta tak i nye utfordringer. Motivasjonen er vesentlig høyere nå, enn den var rett før jul. Det er du kanskje enig i? Du har sikkert allerede sagt til deg selv at du i år skal "spise sunnere og komme i form"?

En atferdsendring er både vanskelig og noe som tar lengre tid enn du tror. Du må identifisere barrierer og helst komme frem til et realistisk mål. Er du veldig travel er det beste ofte å få trent tidlig på dagen, helst før jobb om du har mulighet. Hvis du vet du snoker i skap på ettermiddagene, fjern alt av søtsaker og spis heller et ekstra mellommåltid. Skal du komme i form og spise sunnere må du på et eller annet tidspunkt ta grep. Ingenting blir gjort om du overlater det til tilfeldighetene og håper at du bare husker på å trene eller og plutselig bli motivert til rett tid. Ikke så veldig mange husker på å trene helt automatisk.

De som lager en plan som spesifikt beskriver når, hvor og hva de skal gjøre, har mye større sannsynlighet for å gjennomføre handlingen. Det er ikke bestandig at det er motivasjonen du mangler. Det er heller klarhet i akkurat hvordan du skal gjennomføre det du ser for deg. Uten klarhet vil du dag etter dag stille deg samme spørsmål; skal jeg trene i dag? Kanskje jeg burde spise mer grønnsaker neste uke?

Du kan tilbringe hele livet ventende på det rette tidspunktet til å forbedre livsstilen din. Har du derimot en helt konkret plan, trenger du ikke stille deg selv disse spørsmålene. Du trenger ikke ta en avgjørelse der og da, du har allerede planlagt og tatt den avgjørelsen i forkant.

 

Skriv følgende: jeg skal (atferd) (klokken) på/i (sted)

 

Dette må være realistisk og start gjerne med korte treningsøkter og overkommelige kostholdstiltak. Ta gjerne kontakt om du trenger starthjelp nå i januar!

Hvilke tiltak skal du planlegge for denne uken?

Grete-Linn <3

#nyttår #motivasjon #treningsglede #kosthold #livsstilsendring

14 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page