Flere treningsøkter gir ikke nødvendigvis større effekt


Tenker du at den ene treningsøkten du får klemt inn i en travel uke ikke gir noen effekt? Da tar du feil. Den ene treningsøkten du får til i uken kan gi deg mange helsefordeler og gi deg et godt grunnlag å bygge videre på. Når du så er klar for to økter i uken vil det i følge ulike studier gjort på treningsfrekvens og effekt gi mye bedre effekt enn 1 økt i uken.

Når vi kommer opp i 4, 5 og 6 styrkeøkter i uken er det ikke store forskjeller på effekt, sammenlignet med 3 økter i uken. Da snakker vi om styrketrening. Ulike idretter som stiller store krav til tekniske ferdigheter krever naturligvis større treningsfrekvens for å få trent på alle ferdighetene og man må gjerne opp i 5-6 økter i uken.

Hvor ofte du burde trene avhenger av en rekke faktorer. Noen liker færre og lengre økter, andre kortere og oftere. Uansett hvor ofte du velger å trene er de viktig at har kontinuitet i treningen din. Det hjelper ikke å trene 4 ganger to uker for så å ikke trene på fire uker. Trening er og forblir ferskvare - vi må jevnt og trutt bevege på oss for å holde formen ved like og/eller oppleve fremgang.

Mange trener veldig disiplinert i visse perioder, før det dabber av igjen. Rykk og napp-trening kaller jeg det. Grunnen kan være at man har trent noe som man egentlig ikke liker så godt eller at en har startet for hardt og går på en smell. Mange venter og venter på at de en dag skal bli skikkelig motivert til å trene, men denne motivasjonen kan en vente lenge på. Det er bedre å bare kaste seg ut i det, motivasjonen kommer etter hvert og gjerne når du etter hvert merker effekten trening gir.

Kanskje merker du at du sover bedre, at blodtrykket ditt faller ned mot normale nivåer, at du igjen passer favorittkjolen, osv.

Nå i desember synes jeg det er mer viktig enn noen gang å i alle fall få rørt litt på seg. Januarkneika blir så tung, så tung hvis du kutter ut all aktivitet til fordel for marsipangriser. 30 minutter hver dag med litt høy puls er nok!

#treningsglede #vektkontroll

7 views0 comments

Recent Posts

See All