top of page

Prøv noe nytt; prøv quinoa! Fordeler og oppskrifter


Quinoa er et frø originalt fra sør-amerika og som er særlig proteinrikt. Den har en litt nøtteaktig smak og finnes i flere farger. Det som er spesielt med proteininnholdet er at frøet inneholder alle essensielle aminosyrer, og kan derfor kalles en komplett proteinkilde. I tillegg finner vi godt med fiber, magnesium, folat og riboflavin - alle viktige vitaminer og mineraler. Quinoa er dessuten glutenfritt og er derfor et supert alternativ for deg som ikke tåler gluten.

Så hvordan bruke quinoa?

Det som er så fint med quinoa er at du kan bruke det til alle dagens måltider. I grøt til frokost, i salat til lunsj og som tilbehør til middag. Du kan koke en ekstra stor porsjon slik at du har et par tre dager fremover. Quinoa metter bedre enn pasta og ris pga proteininnholdet. Du kan også koke quinoa i grønnsakskraft for bedre smak, og tilsetter du litt olivenolje når den er ferdigkokt får du en rundere smak. Jeg liker å ha quinoa som base i salater, og så har jeg i ting som passer. Det kan være søtpotet, spinat, rosiner, paprika, agurk, kokt egg, avokado, skinkebiter, kylling, soltørkede tomater, osv.

Før du koker quinoa: skyll i et dørslag med kokende vann. Da fjerner du noe som heter saponiner. Disse ligger på overflaten og kan gi en bitter smak hvis du ikke skyller frøene først.

Oppskrift på Quinoabircher

1 dl tørr quinoa, kokt

1 dl havregryn, kokt på vann

2 dl vaniljeyoghurt

litt kanel

topping: varme bær, mandelsmør, nøtter, frukt

Kok quinoa etter anvisning. Bland sammen alle ingrediensene

og topp med det du liker best. Rester kan oppbevares i kjøleskapet et par dager, i en tett boks. Du kan også lage klart grøten kvelden før og ha klar frokosten på morgenen.

Grete-Linn <3

#quinoa #quinoabircher #frokost #kosthold

33 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page