Har du gode måltidsrutiner?


Både søvn, prestasjon, konsentrasjon og blodsukkeret påvirkes av måltidsrytmen din.

En god rutine og rytme på måltidene dine hjelper både hode og kropp. Hvis kroppen vet sånn cirka når den skal få mat, fungerer også fordøyelsen bedre. Med regelmessige måltider kan kroppen dessuten lettere normalisere sult- og metthetsreguleringen slik at du f.eks unngår mye småspising mellom måltider.

Høyt tempo dagen lang

Undersøkelser har vist at personer som spiser frokost oftere klarer å holde en god måltidsrytme resten av dagen også. Noen er skrubbsultne når de våkner mens hos andre er appetitten ikke på topp tidlig på dagen. Dersom du ikke er særlig sulten tidlig om morgenen er det likevel viktig at du får i deg en god og næringsrik lunsj. Lunsjen burde være proteinrik, inneholde noe fullkornsprodukter og litt fett. Det kan gjerne være en salat, men sørg for at du har gode proteinkilder som metter, og gjerne noe fett, f.eks fra olivenolje, frø eller avokado.

Stress og stort tempo i hverdagen kan gjøre at du rett og slett glemmer av å spise og eller at måltidene nærmest slukes mens du går til neste møte. Et slikt tempo over lengre tid er ikke særlig heldig for kroppen. Kostholdet blir nedprioritert eller "utsatt" til du kommer hjem - skrubbsulten, trøtt og slapp. Når du spiser lite gjennom dagen vil du få en trang til å kompensere for dette når du kommer hjem. Resultatet er ofte en stor porsjon middag etterfulgt av litt for mye søtt utover ettermiddag og kveld. Hadde du spist jevnt gjennom dagen hadde du ikke følt på dette underskuddet av næring, og du hadde også muligens hatt mer energi til å f.eks gå deg en tur eller trene litt. Kjenner du deg igjen?

1. Start med en god og næringsrik frokost( eller lunsj, alt etter om du er frokostperson eller ikke).

2. Spis nok mat til lunsj, velg smart og ikke tenk at du skal spare kalorier til senere på dagen, det virker ofte mot sin hensikt.

3. Planlegg måltider, handle inn det du trenger for en uke og ha alltid mat-i-farta-mat med deg.

PS: Du finner et hefte med oppskrifter på mat i farta, samt kjappe treningsøkter i nettbutikken min, trykk på bildet for å se nærmere:

#matifarta #matvalg #matpakke #vektnedgang #vektkontroll #blodsukker

13 views0 comments

Recent Posts

See All