Stadig flere måltider spises i farta


Vi er blitt et folk som sjeldnere spiser ordentlige måltider. Mange er begynt å snacke seg gjennom dagen, det vil si det er blitt mange små mellommåltider eller snacks i stedet for mer markante hovedmåltider som frokost, lunsj, middag. Matkjøp i mat på farta-situasjoner er ofte impulskjøp og dermed er det lettere å raske med seg en liten sjokolade eller lignende i tillegg til yoghurten med musli. I en slik utvikling blir det enda viktigere å tenke over hva vi får i oss i løpet av en dag. Velger vi mat som gir oss godt påfyll til en hektisk hverdag, vil vi også yte bedre på jobb, føle oss bedre og holde vekten i sjakk.

Det er i dag mulig å velge sunne alternativer, men da må du som regel dessverre betale litt mer. Sunn og smart mat må tilbys på lik linje med mer usunn mat som boller, pølse og pizza. Både med tanke på pris, men også ferskhet og plassering i butikk/kiosk.

Tenk bare på hvor stor innvirkning matvarebransjen har på det vi spiser. Plassering i butikken har også mye å si, i tillegg til pris selvfølgelig. Jeg venter enda på at de skal sette ned prisene på sunne matvarer samtidig som godteri blir dyrere. Helsegevinsten vil være stor dersom det blir lettere for folk flest å spise smartere. Vi spiser enda for lite frukt og grønt, fiber og fisk, og for mye sukker, salt og mettet fett. En butikk som har gjort en stor endring er kiwi. De selger i snitt 40% mer frukt og grønt enn de gjorde for 10 år siden. Ved hjelp av mange smarte tiltak hva gjelder plassering i butikk, porsjonspakninger, rabatter og lignende har de fått til slike resultater. Smart!

Hva med å lage din egen "hurtigmat"? Du sparer masse på å lage din egen mat i farta! Dessuten får du kontroll over hva som er i maten av næringsstoffer og som regel er det du selv lager mye mer næringsrikt enn det du finner på kiosken.

REKLAME FOR EGET PRODUKT

I går la jeg ut e-boken 10 Oppskrifter på Mat i Farta 10 Treningsøkter som du finner her. Smarte oppskrifter som gir deg muligheten til å ha med deg næringsrik mat som metter og som gir masse næringsstoffer. I tillegg får du 10 kjappe treningsøkter som kan gjøres hjemme eller på treningssenter.

Trykk på bildet for å komme til produktet!

Grete-Linn<3

#matifarta #aktivhverdag #sunneresnacks #sunnerehverdag #kosthold #vektkontroll

19 views0 comments

Recent Posts

See All