Trening som verktøy mot hverdagsstress


Hei Oktober! Nå er det faktisk under 90 dager igjen av året. Når du er fryktelig travel eller mangler motivasjon, eller har skuldrene helt opp under ørene, vet jeg at treningen ofte uteblir. Det er helt ok i blant, men blir dette heller regelen enn unntaket er det på tide å gjøre noen grep. Litt fysisk aktivitet er mye bedre enn ingenting. De neste ukene kommer jeg derfor til å legge ut miniøkter på facebookgruppen. Dette vil være korte økter som du kan gjøre på stuegulvet. Andre økter som kommer er ute-økter, jogging, motbakke. Jeg tror og håper alle har tid til 15 minutter, la oss si, 3 ganger i uken. Første og andre økt ligger ute nå!

 

Jeg får alltid mer energi etter en treningsøkt, selv om jeg var trøtt og lei i forkant. Humøret stiger noen hakk og jeg blir mer produktiv. Dessuten tar jeg bedre matvalg når jeg trener regelmessig. Likevel er det ofte vanskelig å faktisk gjennomføre en treningsøkt. Dørstokkmila er lang, motivasjonen er kanskje ikke der, arbeidsdagene er lange, og alt annet på toppen, gjør at treningen blir lagt langt ned på prioriteringslisten.

Hva om vi så på trening som en måte å få utløp av hverdagsstresset på?

Da jeg begynte å jogge sånn ordentlig, mange, mange kilometer i uken, var det for å kunne takle hverdagen bedre, og muligens et ubevisst behov for mestringsfølelse. Og det hjalp. Det ga meg motivasjon og inspirasjon. Ikke med en gang. Det var jo tungt i starten. Leggene kjentes så tunge ut bare etter et par kilometer, og det var flere som løp raskere enn meg. Men, etterhvert løpte jeg lettere og raskere og glemte av både tid og sted. Det var ikke alltid så nøye med antall kilometer eller tid brukt. Det viktigste var å tømme hodet, stresse ned, logge av og bare flyte av sted med god musikk på øret. Flytter du fokuset bort fra prestasjon, er sjansen mye større for at du fortsetter og kommer deg over den første kneika.

Jeg tror mange av dere har følt dere bedre etter en frisk joggetur eller gåtur, eller en real styrkeøkt - når man først kom seg ut og på trening. Sitter du alene med tankene i sofaen, blir plutselig problemene mye større. Husk på at når vi beveger kroppen beveger vi også tankene våre. Er vi sinte eller stressa kan en rask gåtur faktisk funke fint som ventilering av fastlåste tankemønstre og frustrasjon. Prøv det, du også.

 

De mentale effektene av trening kan sies å være like viktige og verdifulle som resultatet på midjemålet.

 

Grete-Linn<3

#hverdagsaktivitet #treningsglede

14 views0 comments

Recent Posts

See All