top of page

Smarte matpakketips for liten og stor


Matpakken har kanskje en tendens til se identisk ut, uke etter uke? Variasjon er som du sikkert vet, viktig for et godt kosthold. Med litt triks kan du enkelt variere hva du får i deg. Selv om mange instagramkontoer og lignende gir inntrykk av at du nærmest skal pynte maten og anrette i et spesielt mønster, trenger det jo ikke være så for seg gjort. Flytt heller fokuset over på hva maten faktisk inneholder av næring til kropp og sinn. En fargerik matpakke er å foretrekke, da det ofte betyr at det inneholder flere ulike vitaminer og mineraler. Som jeg nevnte i forrige ukes innlegg om frokoster som metter, er det også viktig med riktig sammensetning av de ulike næringsstoffene. Fiber, protein, langsomme karbohydrater og litt fett.

 

Huskeregler for matpakken:

1. Legg alltid noe grønt i matpakken, enten det er din egen eller barnas. Cherrytomater, blåbær eller andre bær, sukkererter(vasket), paprika, gulrotstaver el. Varier og ha ulike farger.

2. Proteiner er bla viktig for metthetsfølelse. Proteinkilder er egg, skinke, kjøtt, kylling, ost, yoghurt eller fisk. Vegetarkilder er bønner og linser(belgfrukter), quinoa, fullkornsprodukter.

3. Velg alltid langsomme, grove karbohydratkilder. Brød bør være over 53% grovt mel, helst mer. Velg også fullkornsvariantene av ris/pasta/wraps. Slik sikrer du deg mer fiber og dermed lengre metthetsfølelse.

Noen forslag:

1. Eggerull med skinke og salat + yoghurt + nøtter

Visp lett sammen 2 egg og stek på middels varme i stekepannen, slik at det blir som en tynn omelett. Avkjøl og legg på ønsket pålegg. For eksempel; salatblader, skinke, ost, paprika, agurk. Rull stramt sammen og skjær i passende biter. Ha gjerne en "tannpirker" gjennom for å holde rullen sammen i matpakken. Legg ved 1 yoghurt og en liten neve nøtter.

 

2. Lomper med kremost, salat, skinke og paprika

3-4 lomper metter bra og er raskt å tilberede. Smør på kremost, ha på noen salatblader, avokado, skinke, paprika el og rull sammen. Ha gjerne en frukt, litt nøtter og en grønnsak ved siden av.

 

3. Middagsrester

En lettvint og smart løsning når du vet du får dårlig tid. Pizzasnurrer, pastasalat, fiskekaker på brødskiver, er alle gode alternativer.

Lager du deg matpakke?

Grete-Linn<3

#matpakke #lunsj #kostholdsplan #5omdagen

17 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page