5 tips for trening helt i starten


Synes du det er overveldende å klare og ha trening som en naturlig del av hverdagen? For noen er det like vanlig som å pusse tennene, mens for andre ligger det lavt på prioriteringslisten.

Helt i starten er vi ofte i en overveielsesfase og vurderer om trening faktisk skal få lov til å få en fast plass i livet vårt. Vi ser fortsatt ulempene(vondt, kjedelig, flaut) som større enn fordelene(humør, søvn, helse). Så hva er det egentlig som gjør at noen klarer å gå fra mer eller mindre inaktiv til å bli regelmessig aktive? Prosessen fra du i det hele tatt tenker på å skulle begynne og trene til at det blir så vanlig som å ta på seg bilbelte(automatisert) kan ta flere år. Derfor er det viktig å være tålmodig i starten da resultatene ikke kommer med en eneste gang. Det gjør vondt i starten fordi kroppen ikke er vandt til den nye belastningen. Det er lurt å starte forsiktig og helst under veiledning. Etter hvert vil kroppen tilpasse seg og du begynner å merke at treningen faktisk er verdt det!

Men hva gjør du når sofaen vinner dag etter dag?

(PS: dager blir ofte til uker, måneder og til og med år).

5 tips til trening helt i starten

1. Tren korte økter: 30-40 minutter er ofte lenge nok i starten. Ha klart for deg hva du skal gjøre på disse minuttene slik at det blir en effektiv økt.

2. Varier treningen: Bra for motivasjonen og skadeforebyggende. Også nyttig dersom du ikke vet hvilken type trening du liker.

3. Gjør noe du faktisk liker: Sjansen for at du fortsetter er mye større dersom du liker det du trener. Ikke tving deg selv inn å løfte vekter hvis du egentlig er en løpende fjellgeit.

4. Kombiner podcast-lytting eller telefonsamtaler med gåturer: Dette øker hverdagsaktiviteten og bygger en fin vane med å kombinere praktiske ting med aktivitet.

5. Finn en partner in crime til å dele treningsøkter med og også til å hale deg opp av sofaen: Det er vanskeligere å droppe treningen når du har avtalt med en annen person. Dessuten kan dere pushe og utfordre hverandre mer enn du klarer alene.

Hva synes du er det vanskeligste med å trene regelmessig?

Grete-Linn<3

#motivasjon #treningsglede

6 views0 comments

Recent Posts

See All