top of page

3 Frokoster som metter


Hva kjennetegner en mettende frokost? Det er ikke bare mengden som er viktig, sammensetningen er vel så viktig for at frokosten skal holde lengre enn halvannen time. Et par knekkebrød med ost og syltetøy metter ikke særlig lenge, spesielt ikke hvis du i tillegg har en aktiv jobb. Frokosten din kan med noen enkle grep gjøres mye mer næringsrik, og samtidig mettende. Et måltid skal gjerne holde opptil 4 timer, inneholde opptil 20 gram proteiner, inneholde flere kilder til fiber, noe karbohydrater(langsomme) og litt fett. Du vet kanskje allerede at egg metter bedre enn cornflakes, og om du også legger til noen salatblad, tomater, frukt til knekkebrødmåltidet ditt så metter det lengre.

 

Hvis du ikke er noe særlig frokostmenneske kan du

heller regne disse oppskriftene som lunsj.

Frokost #1: Byggryns- og havregrøt med blåbær

Stikkord: fiberrikt, kolesterolsenkende, antioksidanter fra blåbær.

Legg byggryn i bløt kvelden før. Kok byggryn og havregrynene på melk på middels varme, ca 15-20 minutter. Rør inn en god neve blåbær når grynene har fått en grøtete konsistens. Topp gjerne med kanel og eventuelt litt nøtter eller en liten smørklatt(1 ts).

Frokost #2: Frokostsmoothie

Stikkord: 2 av 5 om dagen, sunt fett

Rema 1000 har supre smoothiepakker med ulike fruktkombinasjoner. Jeg liker veldig godt enten jordbær eller mango/ananas. Du kan også bare bruke litt banan eller frosne blåbær, hvis du har. For at smoothie skal mette kan den ikke bare inneholde frukt/bær. Vi må også ha med tilstrekkelig av fiber, proteiner og fett. Et balansert måltid, med andre ord. I tillegg til frukt/bær tilsetter jeg derfor melk, 1 ss linfrøolje, litt chiafrø eller andre frø, og så 1 neve spinat(fersk eller frossen). Grønne bladgrønnsaker inneholder masse fiber, i tillegg til sine mange vitaminer og mineraler. Blend alt i en kraftig blender til det blir kremete konsistens. Dersom du vil ha litt søtere smak tar du bare i litt honning, men ikke for mye da (: Ta med deg smoothien din ut døra eller nyt i ro og mak hjemme.

Frokost #3: Eggerøre i wraps med avokado, spinat og cottage cheese(oppskrift fra matprat.no)

Stikkord: På travle dager, proteinrik

Denne er en skikkelig kraftfrokost som virkelig metter lenge. Fin på dager du vet det blir ekstra travelt. Både egg, skinke og cottage cheese gir mye proteiner, fett fra avokado og fiber fra spinat gjør at dette måltidet holder ekstra lenge. Bruk fullkornslefse for mer fiber! Du kan enten koke eller steke eggene. Bland avokado og cottage cheese i en bolle og vend så inn eggene. Varm lefsene og legg først på spinat(eller noe annet grønt som grønnkål), deretter skinke og så eggeblandingen. Nam! Jeg bruker enten kokt skinke eller skinke av kalkunfillet. 2 mellomstore lefser er en god porsjon.

 

Hva spiser du til frokost og hvor lenge holder den deg mett?

Grete-Linn<3

#frokost #vektkontroll

216 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page