top of page

3 grunner til at du ikke går ned i vekt


For deg som ønsker å gå ned i vekt eller allerede er i gang, er du sikkert kjent med at kostholdet har en god del å si. Det er viktig med bevegelse, men det er også viktig å spise næringsrik mat som står i forhold til energiforbruket vårt. Noen ganger kan vekten være det samme samtidig som at buksen sitter løsere. Kroppssammensetningen endres og fett kan byttes ut med muskler, som tar mindre plass på kroppen. Hvis vekten stopper opp kan det også være på grunn av ett eller flere av punktene under.

 

Kjenner du deg igjen i noen av disse punktene?

1. Du har ja-mat og nei-mat

Et strengt forhold til mat holder som regel aldri i lengden. Det må være rom for å kose seg. Skift fokuset fra alt du forteller deg du ikke kan spise(nei-mat) til det du faktisk burde spise hver dag for å få i deg nok næringsstoffer.

2. Du drikker kaloriene

Det er en grunn til at helsedirektoratet sier at vann burde være tørstedrikk. Metthetsfølelsen blir ikke tilfredsstilt i like stor grad av flytende energi, og slik kan vi innta mye mer energi før vi merker at vi er mett. Dette har jeg skrevet om i et tidligere innlegg, med eksempler på hvor mye energi ulike drikker som kaffe og alkohol inneholder.

3. Kosespising med kollegaer

Det blir mange bursdager og andre spesielle anledninger i løpet av et år og hvis det er kake og søtsaker opptil flere ganger i uken kan dette også være en av grunnene til at vekten står stille. Du kan fint delta i feiringene på jobben, men det er lov å forsyne seg med et lite stykke kake, i stede for to runder. Pass også her på at du velger vann fremfor flere glass med brus eller saft. Klarer du å nøye deg med kun ett lite kakestykke på jobben?

4. Småspising og grønnsaker

Hva spiser du når du er sulten og det er enda en stund til middag? En småsulten nøttepose fra polly inneholder ganske mye energi til et mellommåltid å være. Gå heller for grønnsaker, frukt, yoghurt eller knekkebrød med proteinrikt pålegg som kalkun/kyllingfillet. Ha oppskjærte grønnsaker(gulrot, kålrabi, paprika, cherrytomater)med deg i en zippose eller i kjøleskapet når du er fysen hjemme.

PS: Dette var 3 grunner til at vekten står stille. Det finnes mange flere, deriblant søvn og stress. Det er mange av oss som har for lite av førstnevnte og for mye av sistnevnte. Dette gjør utslag på appetitten vår og på f.eks impulskjøp på butikken.

Skriv gjerne en melding til meg dersom du trenger hjelp med vektnedgangen, så tar vi en uforpliktende prat! (:

Grete-Linn <3

#vektnedgang #livsstil #kostholdsplan

20 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page