Vektkontroll, Planlegging og Middagstips


Jeg liker ikke å prate om trening og kosthold hver for seg, men heller fremme den gode balansen mellom nok og riktig mat, i kombinasjon med nok og riktig fysisk aktivitet og trening. Fordi det er effekten du får av et sunt kosthold sammen med riktig dose trening som er veien til et lettere liv. Du vil se og føle deg bedre når du gjør små grep i matveien. I tillegg vil du se og føle deg bedre når du legger inn et par treningsøkter i uka der du får svettet skikkelig.

Dersom du ønsker å gå ned i vekt, viser de fleste studier at kostholdet har mest og si. Hva betyr dette? For en som trener 3 ganger i uka og likevel spiser like ugunstig som før, vil ikke treningen hjelpe veldig mye på vektnedgangen. Faktisk viser studier at mennesker som starter å trene, men holder kostholdet uendret, totalt inntar mer mat fordi de har en tendens til å belønne seg selv etter treningen. I tillegg ser man at svært mange overestimerer kaloriforbruket på trening, og vil derfor spise mer enn de trenger. En sier ofte at trening er gram og kosthold er kilo - og det er mye sannhet i dette. Det er veldig slitsomt hele tiden å måtte "trene bort et usunt kosthold", da er en bedre strategi å ta tak i kostholdet og finne gode strategier for å forbedre dette. Har du gode kostholdsvaner i bunn vil du også få bedre utbytte av treningen du gjør.

Start med å planlegge hva du/dere skal ha til middag mandag til fredag og handle inn matvarene du trenger på mandag. Resterende måltider, særlig lunsj på jobben er også lurt å klart for seg da mange ikke spiser tilstrekkelig og går på en smell etter middag.

Forslag til middager:

1. Kylling med søtpotetmos, wokede gulrotstaver, salat og grønnkålschips

2. Varmende blomkålssuppe med gurkemeie.

Herlig høststemning av denne suppen. Gurkemeie gir den gule fargen. Blomkålen er i sesong nå og det må jo utnyttet, eller hva? Litt grønnkålschips som crunch på toppen. Server gjerne med nanbrød eller annet brød ved siden.

Oppskrift: (hentet fra pinchofyum.com)

  • 2 ss olivenolje

  • 1/2 løk, finhakket

  • 2 hvitløksfedd, finhakket

  • 1-2 blomkålshoder, delt i mindre buketter

  • 1,5 dl cashewnøtter

  • 2 ts gurkemeie

  • 8 dl vann

  • 1/2 kartong kokosmelk( ca 2 dl)

  • saften av en halv sitron

Fres løk og hvitløk i oljen et par minutter. Tilsett blomkål, cashewnøtter og gurkemeie og la dette surre i 10 minutter. Ha deretter i vann og litt salt. La dette småkoke i ca 15 minutter, til blomkålen er mør.

Ha suppen i en blender og kjør til du får en kremete konsistens. Ha suppen tilbake i kasserollen og tilsett kokosmelken og varm opp suppen på nytt. Smak til med sitronsaft.

3. Wraps med rødbethummus, kylling og salat. Denne retten finner du oppskrift på ved å trykke på bildet.

Resterende middager kan f.eks være fiskemiddager? Stekt torsk, fiskekaker, laks, med godt tilbehør. Husk på at det trenger ikke være veldig komplisert. Tenk farger og tenk tallerkenmodellen (:

Ha en finfin søndag!

Grete-Linn <3

#middag #vektkontroll #vektnedgang

20 views0 comments

Recent Posts

See All