Varier løpetreningen: 3 ulike uteøkter


Variasjon i løpeøktene dine(og annen trening også for den saks skyld) stimulerer til fysiske resultater og forebygger overbelastningsskader. For eksempel vil mye løping over lengre tid på kun hardt underlag gjøre deg mye mer mottakelig for beinhinnebetennelse enn om du varierer underlaget.

Jeg løper en del og passer på å variere både intensitet, varighet og kanskje spesielt underlaget. Nå som det enda er behagelig å løpe ute kommer jeg med tre ulike og morsomme økter du kan prøve deg på. Det går jo fint an å løpe utendørs året rundt, men mange flytter inn på tredemøllene når kulden setter inn.

Øktene under er også fine for deg som syns det er fryktelig kjedelig å "bare" løpe langs veiene, uten noen form for variasjon i selve økten:

1. 30 minutter fartslek i terrenget

Finn en løype som har både flate partier og motbakker og gjerne også litt kronglete og svingete partier. Dette utfordrer balanse og koordinasjonen. Varm godt opp i ca 10 minutter med lett jogg. Deretter øker du farten noe. Opp bakkene øker du farten ytterligere - gi gass. 30 minutter er mer enn nok på en slik type økt da du har relativt høy puls hele økten.

2. Løp tidlig på morgenen

En bedre start på dagen får du ikke! Hiv i deg litt rosiner/nøtter/banan før du drar ut døra. Du trenger ikke løpe fort, du kan heller nyte stillheten og roen. Alt fra et kvarter til 45 minutter. Du får en skikkelig god start på dagen og jeg blir i alle fall i mye bedre humør om jeg kommer meg ut tidlig, helst før alle andre har våknet.

3. Lyktestolpe-intervaller

Denne er fin for nybegynnere så vel som mer erfarne løpere. Sett av ca 45 minutter inkludert oppvarming. Varier mellom å løpe mellom annenhver lyktestolpe og to og to i gangen til du totalt har løpt i ca 30 minutter.

Eksempel:

løp 1 rolig jogg 1 x 10 - pause 2 min - løp 2 - rolig jogg 2 x 6 - pause 2 min

Gjenta til du har løpt i ca 30 minutter. Lykke til!

Kommer du til å teste en av disse? For å få 5 km gratis løpeplan tilsendt sender du meg bare en melding så sender jeg deg den (: For individuell treningsplan eller spørsmål; send meg gjerne en melding enten på epost eller facebook (:

Grete-Linn<3

#løpeøkt #løpeprogram #utholdenhet

8 views0 comments

Recent Posts

See All