5 måter til en mer proteinrik havregrøt


Havregryn i seg selv inneholder mange nyttige næringsstoffer, deriblant betaglukaner som er vitenskapelig bevist å senke kolesterolnivået. Havregrøt til frokost er nydelig, men hvordan du lager den og hva du topper den med avgjør hvordan måltidssammensetningen til slutt blir seende ut. Har du en spiseskje syltetøy på øker mengden tilsatt sukker, mens eplebiter og nøtter øker fiber, vitamin- og fettinnholdet. I tillegg er det smart å variere toppingen, både for smakens skyld men også for å få i seg de ulike vitaminer og mineraler.

Denne artikkelen fokuserer på proteininnholdet og hvordan øke dette for å gi en lengre metthetsfølelse.

1. Tilsett melk

Lag havregrøten på melk! Helst lettmelk/skummet/styrk. Dette øker proteininnholdet betraktelig, og i tillegg øker proteinkvaliteten da melk inneholder alle essensielle aminosyrer. Dersom du ikke liker havregrøt laget på melk, kan du i stedet ha 2 ss cottage cheese som topping.

2. Nøttesmør

Rør inn 1 ss med ditt favoritt nøttesmør. Mandelsmør eller peanøttsmør er kjempegodt. Nøttesmør er veldig energirikt så ikke gå helt nuts da!

3. Go Nuts

I stede for nøttesmør kan du hakke en liten neve nøtter og strø over grøten. Dette øker næringsinnholdet betraktelig. Valnøtter, mandler, hasselnøtter - varier. 8-10 nøtter er nok.

4. Tilsett ett egg!

Noen liker å røre inn et egg mot slutten av koketiden. Dette øker proteininnholdet en god del.

5. Mix og triks

Lag grøt på halvparten havregryn og quinoa. Quinoa er særdeles proteinrikt og gir en fin variasjon og konsistens på grøten. Byggryn- og havregrøt er også nydelig.

 

Hvordan liker du din havregrøt best?

Grete-Linn <3

#havregrøt #proteinrikt

370 views0 comments

Recent Posts

See All