top of page

Hvem som helst kan starte å trene. Men fortsetter du?


For en som er nybegynner i treningsverdenen vil det være helt forferdelig å kjenne at pulsen skyter i været og at man virkelig bruker kroppen. For en mer trent person er det akkurat denne følelsen man leter etter. Det dummeste du gjør som helt ny på trening er å sammenligne deg med andre, mer trente personer. Du må kun fokusere på ditt eget utgangspunkt, de andre sin form er ikke din form. Om du er ute og jogger og en supermosjonist lett som en gaselle løper forbi deg - ikke bry deg. Denne supermosjonisten har jo trent og løpt regelmessig kjempelenge og det skulle bare mangle at han eller hun er i superform. Du må fortsette i ditt eget tempo og heller rose deg selv for at du kom deg ut. Hver eneste kilometer teller.

Nå som du er godt i gang med trening - hvor lenge holder du ut?

Jeg håper du holder ut så lenge at du kjenner hvor godt fysisk aktivitet gjør for kroppen. Den følelsen du har etter en passe hard treningsøkt, litt godsliten og superstolt av deg selv, det er den følelsen du må holde fast ved.

Klare målsetninger

Hvorfor har du begynt å trene? Er det fordi buksa sitter litt for stramt etter en lang vinter? Eller er det kanskje fordi vennegjengen også har begynt å trene, eller fordi du vil investere i egen helse eller få utløp for stress i hverdagen? Sett deg et realistisk utfordrende mål. Det kan være å gå ned 4 cm rundt midjen, klare ett visst antall armhevinger eller å klare og løpe opp hele bakken. Sett deg mange små mål og ett større. De små målene skal bære deg mot det større målet som ligger lengre frem i tid. Målene må du selv finne ut av, det vil si, du må bli motivert av dem. Du kan godt spørre om råd for å finne dine treningsmål.

Lære deg å bli fysisk sliten

Du har sikkert vært psykisk sliten mange ganger. Men det å bli fysisk sliten er annerledes. Dette må læres. Personen som løpte veldig lett forbi deg var også en gang der du er nå. Da høy puls og trillende svette var grusomt. Etter hvert ble den høye pulsen en positiv opplevelse. Når du har vært sliten noen ganger blir du til slutt ikke redd for denne følelsen lengre. Du vet at en høy puls og litt svette er akkurat det som trengs for å holde kroppen tipp topp i form og for å for eksempel løpe raskere. Det er ikke farlig og lykkefølelsen i etterkant er belønningen. Ofte kan trening sammen med andre på samme nivå gjøre dette enklere i starten.

Husk på at livsstil er noe av det som er vanskeligst å endre på. Det tar tid. For meg er fysisk aktivitet en helt naturlig og nødvendig del av min hverdag. Men for deg er det kanskje helt motsatt. Da må du legge en plan. Start med 1 til 2 økter i uken. Bestem hvilke dager og hva du skal gjøre, slik at du forbereder deg og setter av tid til dette. Du trenger absolutt ikke trene superhardt, men avslutt alltid øktene med litt ekstra piff. Det kan være en kort sluttspurt opp en kortere bakke eller litt tyngre vekter på de siste repetisjonene. Dette trener det mentale aspektet av trening.

#100knebøyhverdag

Slike utfordringer kan være en finfin start for deg. 100 knebøy er forholdsvis mange repetisjoner, men fordelt utover dagen går det helt fint for de aller fleste. På facebookgruppen min kjører jeg denne utfordringen og i dag er det bare 8 dager igjen!

Kroppsvekttrening, HIT og TRX

Du finner flere treningsøkter under kategorien trening her på bloggen. Noen av øktene tar kun 15-20 minutter (: For individuell veiledning og oppsett av treningsprogram sender du bare en melding til meg enten på facebook, chat eller epost.

Ha en nydelig søndag!

Grete-Linn <3

#aktivlivsstil #livsstilsendring #slyngetrening #treningstips #treningsprogram #treningsglede

6 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page