Treningsøkt med TRX: 30 minutter


Har du prøvd slyngetrening? Hvis du har fulgt med på hva jeg trener en stund, så vet du at jeg liker slyngetrening. Det er ikke bare praktisk, men også veldig effektiv trening. Du kan som du ser feste slyngene i et tre å sette i gang og trene. Denne økten tar for seg mesteparten av kroppen og er unnagjort på en halvtime! Prøv da vel :-)

Oppvarming:

Start med 4 minutter tøy og bøy ved hjelp av slyngene. Åpne opp brystet, ryggen, hofter og strekk godt på bakside lår. Se bildene over! Ta også noen knebøy for å varme opp. Hold i håndtakene og sett deg ned i en knebøy samtidig som armene strekkes ut. Dra deg opp ved hjelp av armer og ben.

Øvelse 1: Utfall bakover

3x10 på hvert ben

Ta det ene slyngehåndtaket gjennom det andre og dra til stramt. Sett bakerste fot inn i dette slyngehåndtaket. Plasser fremste fot et stort steg frem. Finn balansen, hold overkroppen oppreist og bøy i fremste ben til ca 90 grader. Jo lengre bak bakerste ben går, desto tyngre. Press eksplosivt opp. Gjenta 10 ganger på hvert ben.

Øvelse 2: Sidecrunch

3x15 på hver side

Gjør med håndtakene som på forrige øvelse. Ta tak i nederste håndtak med begge hender. Hold armene over hodet og plasser føttene sideveis mot slyngefestet. Hold armene fiksert mens du kontrollert fører hoften opp og ned slik at du må bruke magemusklene til å dra deg opp igjen.

Øvelse 3: Tricepspress

3x12

Stå med ryggen mot slyngefestet med armer utstrakte i hodehøyde. Hold overarmer i ro mens du bøyer i albueledd. Press tilbake til utgangspunkt.

Øvelse 4: Pike situps

2x10

Fest føttene i slyngene og still deg i push ups-posisjon. Med strake ben skal du løfte rumpa opp i været, så høyt opp du klarer. Enklere versjon: stå på albuene i stede for strake armer.

Øvelse 5: Enarms roing

3x10 på hver arm

Før det ene håndtaket gjennom det andre og stram. Hold i håndtaket med den ene hånda. Stå med skulderbreddes avstand og før den ene armen utover og bakover. Dra deg så opp igjen med den andre armen og før armen helt opp. Hold kroppen fiksert, stramme magemuskler.

Øvelse 6: Pistol squat

3x10 på hvert ben

Stå med håndtakene i brysthøyde. Sett deg kontrollert ned som i en knebøy, bare at den ene foten er utstrakt foran kroppen. Armene hjelper til på vei opp. Gjenta 10 ganger på hvert ben.

Øvelse 7: Roing

3x10

Senk håndtakene til cirka hoftehøyde og plasser overkroppen under. Stå med enten strake eller bøyde ben. Stram mage og rumpe. Start med strake armer og bruk ryggmusklene til å dra deg opp. Slipp kontrollert ned igjen og gjenta. Super øvelse for ryggen dette!

Klarer du 3 runder? Jeg lover deg at du blir svett (: Ha en nydelig mandag!

Grete Linn <3

#slyngetrening #kroppsvekttrening #vekttap #vektnedgang #aktivlivsstil #treningsprogram #treningsglede

27 views0 comments

Recent Posts

See All