top of page

Høysesong for skrullete slankekurer


De mer lettkledde månedene er foran oss og mange søker en rask løsning på de ekstra vinterkiloene som plutselig dukket opp. Juice detox, suppediett, pulverdiett, ananasdiett osv. Det har nesten gått sport i å finne tilbake til sommerkroppen, eller #SK18. Det er jo naturlig at vi ønsker å føle oss freshere og slankere etter en lang vinterdvale, men mange går heller drastisk til verks. De aller fleste som strever for sommerkroppen, er allerede normalvektige. Et strengt kostholdsregime og høy treningsfrekvens gjør at en kan miste flere kilo på relativt kort tid. Men er det egentlig gunstig for kroppen å hver eneste vår og kanskje høst måtte gå gjennom slik type slanking?

Jojo-slanking er verken bra for immunforsvaret eller forbrenningen. Studier har vist at kvinner som ofte går opp og ned i vekt utvikler immunforstyrrelser. Immunceller kalt NK-celler, som dreper virus i kroppen vår, hadde lavere aktivitet blant kvinner som ofte slanket seg, sammenlignet med kvinner som opprettholdte en stabil vekt. En annen faktor med jojo-slaking er at kroppen tror det er dårlige tider og går på sparebluss når vi setter i gang alt for drastiske tiltak. Slik hurtig vektnedgang varer dessuten ikke veldig lenge, og ofte ender personen opp med flere kilo på kroppen enn hva utgangspunktet var.

Har du prøvd noen dietter? Ser du fortsatt etter en ny mirakelkur?

Da kan jeg fortelle deg at en slik mirakelkur mest sannsynlig ikke finnes og kan ikke kjøpes. Mirakelkuren er heller en gradvis vektnedgang, smarte rutinger, smart mat og smart trening. Høres dette kjedelig ut? Det skal ikke mye innsats til før du merker helsegevinsten. Litt mer bevegelse hver dag vil gjøre utslag på midjemålet, appetitten og forbrenningen.

Sats heller på helårskroppen. Du vil tjene mye på jevnlig trening året rundt, og et godt sammensatt kosthold året rundt(forutenom juleferie kanskje), Kroppen blir i en bedre balanse når vekten holdes stabil(+/- 2 kilo) sammenlignet med drastiske skippertak etter flere måneder med null trening og heller slapt kosthold. Vinteren gjør sitt med energinivået, men det er likevel mulig å unngå altfor mange kilo opp i vekt gjennom vinteren. Tenk bare på om det hadde vært sommer hele året? Tror du at det da hadde vært enklere å finne motivasjonen til en sunnere livsstil? Poenget mitt er, ikke få panikk over noen få kilo ekstra bare fordi temperaturen stiger og våren baker på. Begynn i det små - en ekstra gåtur, litt mer grønnsaker, litt mindre søtsaker.

<3

PS: Jeg kjører TILBUD på kostholdsanalyse akkurat nå: 597,- og du får en 4-ukers treningsplan med på kjøpet!

Send meg en e-post om du ønsker å komme i form: gretelinn@purehealthadvisors.com

Kilde: Journal of the American Dietetic Organisation, juni 2004

#slanking #vektnedgang #overvektig #resultatbasertrening #treningsprogram #kostholdsplan #tilbud

7 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page