top of page

10 Enkle helsegrep du kan gjøre i dag


Enkle grep for å forbedre helsen er noe alle kan få til i dag. Du tenker kanskje at du skulle spist slik eller gå fra passiv til aktiv medlem på treningssenteret. Det er jo tross alt vår nå og boblejakke byttes ut med t-skjorte og shorts(snart). Det blir herlig det. Ja, jeg byttet ut dunjakken med sommerkjole for en måned siden nå og jeg kan bekrefte at det føles helt ok.

Helsegrep synes jeg er et fint ord. Enkle helsegrep enda bedre. Disse 10 helsegrepene er så enkle at du kan gjøre dem med en gang. Og hvorfor ikke prøve i alle fall 2 eller 3? Mange små grep blir til stor helsegevinst. Jeg nevner i fleng: bedre kondisjon, færre sykedager, bedre humør, vektnedgang, bedre kroppssammensetning, redusert risiko for en rekke livsstilssykdommer, overskudd, energi, bedre hud og mer utbytte. +++

Her er 10 enkle helsegrep du kan gjøre just nu!

1. Ta bena fatt i stede for bilen på alle distanser under 2 km.

2. Fylle halve tallerkenen med grønnsaker.

3. Alltid ha med deg et smart mellommåltid. Nøtter, eple, banan, gulrot, yoghurt, skyr, smoothie, knekkebrød med pålegg, avokado.

4. Spise godteri kun 1 dag i uken! Dette vil gjøre en stor forskjell hvis du hver kveld småspiser på noe søtt.

5. Bytte hvitt brød/ris/pasta med FULLKORN. Bak brød selv eller bruk grovhetsskalaen. Se også på % fullkorn - det bør være over 70% fullkorn/4 av 4 kaker skravert altså. På denne måten øker du fiberinntaket og mineralinntaker og ikke minst metthetsfølelsen.

6. Bytt ut brus med vann eller farris/bris. Vann bør være tørstedrikk, brus kun på godteridagen din. Vet du hvor mange sukkerbiter det er i en halvliter coca-cola? Det er 25!

7. Bytt kaffefløten ut med lettmelk. Ja, dette kan faktisk utgjøre en forskjell. Kaffefløte kan du spare til helgene (;

8. Innfør SNIKTRIM. Noen knebøy mens du venter på at kaffen koker, armhevinger i reklamepausen, eller du kan gjøre noen av hjemmetreningsøktene mine? De ligger ute på FB-gruppen min Aktiv Hverdag: Bli med på utfordringen!

9. Bytt ut noen av kafèbesøkene med venner med en gåtur. Frisk luft har alle gått av og gange øker kreativiteten.

10. Mål livvidden din. En livvidde over 80 cm for kvinner og over 94 cm for menn regnes som økt risiko for en rekke sykdommer. Bukfett frigir en del betennelsesstoffer og helseskadelige fettsyrer ut i blodet. Noen mener at 80 cm er litt strengt for kvinner og sier at det er særlig en livvidde over 94 cm som er skadelig. Likevel, få noen til å måle deg og noter deg antall cm. Trening med høy puls, fiberrikt kosthold og lite alkohol hjelper med å redusere livvidden. Husk på at livvidden kan gå ned selv om vekten forblir det samme!

Synes du dette var strengt? Jeg mener mange er overkommelige for de aller aller fleste - bare du selv ønsker å gjøre noe med egen helse. Begynn med 2 helsegrep og se hvordan det går først :)

Ha en strålende tirsdag!

Grete-Linn <3

#helsegrep #kosthold #trening #aktivlivsstil #livvsstil #livsstilsendring

16 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page