top of page

Ned i vekt 3 kilo på 3 uker?


Hvis du "bare" ønsker å gå ned noen få "kosmetiske" kilo er det fullt mulig å gå ned 1 kilo i uken. Kanskje bunaden er litt trang eller favorittjeansen plutselig strammer litt for mye i livet. Dette er helt ufarlig slanking, så lenge denne slankingen ikke tar overhånd og blir til flere unødvendige kilo ned i vekt. Husk på at mer enn 1 kilos vektnedgang i uken ikke er å anbefale!

Dersom du ønsker å gå ned relativt raskt disse 3-4 kiloene, er det viktig å tenke på at du da må unngå store utskeielser og holde aktivitetsnivået oppe. Her blir likevel det du spiser viktigere enn treningen. Det er viktig å tenke på at dersom du trenger å gå ned en del mer enn 5 kilo, krever dette mye lengre tid og en gradvis tilvenning til litt mindre mat og mer aktivitet. det er heller ikke sunt å spise alt for lite da du trenger næringsstoffer for å holde kroppen og særlig metabolismen i gang. Jeg kvier meg alltid litt for å skrive slike generelle slankeråd(ordet slanke er uansett ikke et veldig positivt ladet ord), men mange spør hvordan de kan gå ned disse "irriterende" kiloene. Likevel, om du synes at du har 3 kilo for mye på kroppen, så synes dette mest sannsynlig ikke for noen andre enn deg selv. Det er derfor jeg omtaler dem som "kosmetiske".

5 retningslinjer for 3 kilo ned på 3 uker:

1. Middag: Som regel er dette det største måltidet ila dagen. Her kan du ved å gjøre noen enkle byttehandler, spare noen kalorier. Velg magert kjøtt, dropp den fete sausen og la halvparten av tallerkenen være grønnsaker. Det er altså tallerkenmodellen som gjelder. Grønnsaker er både næringsrikt og fiberrikt, utgjør et stort volum, metter, og er kalorifattig.

2. Bytt ut rømme med kesam og oljedressing med balsamicoeddik.

3. Spis mer fisk! Bytt ut grillpølser/koteletter med kylling og fisk som torsk eller sei.

4. Drikk vann! Dette er et ofte brukt kostholdsråd, men mange drikker mange flere kalorier enn de vet om. I stede for å drikke en iste når du er tørst, ha alltid en flaske vann tilgjengelig - gjerne med sitron eller lime-båter i for friskere smak. Og husk på at den veldig fristende kaffe mocha'en fort kan inneholde like mye energi som et middels mellommåltid. Det er verdt å tenke over om du nesten hver dag tyr til en av disse ved siden av lunsjen.

5. Gange dobler forbrenningen i forhold til å sitte. Ja, det stemmer. Ta beina fatt, om det så bare er 1 kilometer - kjempebra. Du kan øke forbrenningen betraktelig ila 1 uke om du bytter ut bilen eller heisen med dine egne bein. Følg med på skrittelleren om du klarer å gå 10.000 skritt per dag - gjerne noen av disse skrittene med forhøyet puls slik at at du blir litt svett på ryggen (;

Hva synes du er det vanskeligste med vektnedgang/livsstilsendring? Send meg en melding da vel!

Grete-Linn<3

#vektnedgang #kostholdsplan #ernæring #livsstil #aktivhverdag #hverdagsaktivitet #sunnerehverdag

17 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page