Ukens Oppskrift: Lubne og Sunne Pannekaker


frokost

Ny uke og fortsatt vinter! Jeg våknet opp til -20 her, og det må jeg si er i kaldeste laget. På torsdag er vi jo inne i første vår-måned(?!). Det merkes selvfølgelig på dagslyset, for ikke å snakke om energinivået. Når det er lyst ute 7 på morgenen, er det mye lettere å stå opp og det tar ikke så lang tid å våkne skikkelig. For en forskjell i forhold til hvordan det føltes å stå opp i januar.

 

Ukens oppskrift er pannekaker! En god og sunn pannekakefrokost er i mine øyne en liten luksus i hverdagen. Du kan dessuten lage dobbel oppskrift og ta med til lunsj. Denne oppskriften har naturlig sødme fra bananer, proteiner fra egg og karbohydrater fra havregryn. Jeg toppet pannekaketårnet med kanelkokte eplebiter. Smaker nydelig og blir jo nesten som dessert. Du kan også toppe med bær eller annen frukt og f.eks vaniljekesam.

Hva er forresten forskjellen mellom pannekaker, lapper og sveler? Noen som vet?

Dette trenger du til 4 porsjoner: (Oppskriften gir ca 15 pannekaker)

 • 3 modne bananer

 • 4 dl lettkokte havregryn

 • 2 dl melk

 • 2 ts bakepulver

 • 4 egg

 • 1 ss smør, til steking

Kanelkokte epler:

 • 1-2 epler, i terninger

 • 1 ts kanel

 • litt sukrin eller honning

Fremgangsmåte:

 1. Bland alle ingredienser til lappene og kjør glatt med en stavmikser. Stek lappene i litt smør, på middels varme.

 2. Ha eplebitene i en liten kasserolle, sammen med kanel og enten sukrin eller honning. Småkokes under omrøring til eplebitene er helt møre.

Nytes sakte....

Grete-Linn <3

#frokost #lapper #pannekaker

22 views0 comments

Recent Posts

See All