Kutter du ut kveldsmaten? En bedre strategi er heller dette


Det velkjente søtsuget kommer ofte snikende etter middagen er fortært, og vi begynner så å snoke i skuffer og skap. Måtehold blir vanskelig når det ligger både sjokolade og potetgull i skuffene, og iskrem i fryseren. Og etter litt godteri føler du at kveldsmaten, den må du droppe, ellers så kommer kiloene.

Men er dette en bra strategi? Å hoppe over måltider?

For å oppnå vektkontroll eller gå ned i vekt, må man enten være i energibalanse eller ligge i litt energiunderskudd. Hvis du er en av dem som spiser lite mat tidlig på dagen, er det ofte kveldene som blir en utfordring. Liten frokost, liten lunsj, ingen mellommåltider, og så kommer man utsultet hjem etter jobb. Det er klart kroppen sier i fra om at nå må jeg ha mat! Og det er samme hva det er, bare det er energi. Ettermiddagen fortsetter da gjerne med en veldig stor middag, i tillegg til noe søtsaker til kaffen, og så kommer det søtsuget igjen i 8-tiden. En ender opp med å spise ganske mye mer totalt, enn om man hadde valgt en bedre strategi.

Spis mer mat..

..tidligere på dagen. Start dagen med en næringsrik og god porsjon frokost. Fortsett med en god porsjon lunsj(gjerne middagsrester eller en mettende salat). Ha også klart et lite mellommåltid som du kan spise mellom lunsj og middag. Da unngår du å komme hjem helt utsultet. Du vil da kjenne på kroppen at du ikke blir like sliten når du kommer hjem fordi du faktisk har gitt kroppen energi fra du dro på jobb til du kommer hjem, altså ofte 8-10 timer senere. Dette vil gi helt andre signaler i kroppen.

Planlegging er veldig viktig for at du skal få bukt med søtsuget. Hvis du vet at søtsuget kommer i 8-9-tiden på kvelden, er det en veldig god idè å spise et lett kveldsmåltid før dette skjer. Ikke vær redd for å spise kveldsmat! Det er mye bedre å få i seg et balansert og næringsrikt måltid, enn det sjokolade og potetgull gir. Husk på at ulik mat gir ulike signaler til kroppen. Kos deg med kveldsmaten din, så skal du se at søtsuget etter hvert blir borte (:

3 gode kveldsmåltid

1. En halv boks cottage cheese eller vaniljekesam, 10 hakkede nøtter, 1 dl bær og 1 ts honning.

2. Nordmenns svar på Bruschetta; Ostesmørbrød: Smør 2 grove brødskiver med pesto og ha kalkunskinke, soltørket tomat, paprikastrimler og litt ost på. Varm i ovnen til osten har smeltet.

3. Knekkebrød med kokt egg og kaviar: En veldig enkel og mettende kveldsmat. Kok 2 egg, ha enten litt smør eller avokado på knekkebrødene, litt ruccula, og topp med egg og kaviar.

Spiser du kveldsmat eller gir du deg ikke lov til å spise etter kl.18?

Lenge leve kveldsmaten <3

PS: Få 10 enkle oppskrifter på Mat i Farta og 10 treningsøkter HER.

Grete-Linn <3


28 views0 comments

Recent Posts

See All