Oppskrift: Mettende Salat med Quinoa, Grønnkål og Søtpotet ++


En fargebombe av et måltid: Denne mettende salaten kan du lage dagen i forveien og ha med deg i lunsjboksen på jobb. En vanlig salat med isbergblader, mais, agurk og tomat er alene ikke et fullverdig måltid. For at en salat skal være mettende er det absolutt en fordel at du putter oppi gode proteinkilder og litt fett.

Oppskriften du får her inneholder quinoa, som har et høyt innhold av de essensielle aminosyrene lysin, metionin og treonin som det er lite av i korn og belgvekster. Derfor kan quinoa regnes som en komplett proteinkilde særlig egnet for vegetarianere. I tillegg til høyt innhold av proteiner, finner vi også kalsium, fosfor, jern, folat, riboflavin, magnesium, fiber og umettet fett. Og ja, quinoa er glutenfri (:

Det som er viktig å huske på er å skylle quinoa i kokende vann FØR du koker den(bytt vann). Quinoa har noen bitterstoffer utenpå seg som ikke smaker særlig godt.

Det er altså dette superfrøet(ja, det er ett frø!) som utgjør basen i denne salaten. I tillegg har jeg slengt i 1 søtpotet i terninger, som jeg har bakt i ovnen.

Et godt tips for ikke bare å spare tid, men som også er en super sammensetning av grønnsaker - er SUPERMIX grønnkålmix fra Bama. En blanding av grønnkål, rødkål, kål, rødbetstrimler og gulrotstrimler. Og det er denne jeg har brukt her.

Oppskrift:

(4 personer)

  • 2 dl quinoa

  • 1 søtpotet, skrellet og i terninger

  • 1 pose supermix grønnkålmix

  • 1/2 rødløk, finhakket

  • 1/2 dl rosiner

  • 1/2 dl valnøtter, hakket

  • 1 ss balsamico vinegar

Framgangsmåte:

1. Sett ovnen på 180 grader og ha søtpotetterningene på et bakepapir på et stekebrett. Ha over 1 ss olivenolje, litt salt og pepper og bland litt. Bakes i ovnen i ca 20 minutter.

2. Skyll quinoa i kokende vann og ha deretter rent vann i en kaserolle og la quinoaen koke i ca 15 minutter til møre. Avkjøl.

3. Ha rødløk, rosiner, valnøtter og supermixen i en stor bolle. Ha i avkjølt quinoa og søtpotet og bland godt. Det gjør ingenting at quinoa og søtpotet er lunken/litt varm. Ha over balsamico vinegar og bland igjen.

Håper mandagen din blir fin (:

Grete-Linn <3

#quinoa #salat #lunsj #kosthold #metthetsfølelse

61 views0 comments

Recent Posts

See All