top of page

Synes du løping er kjedelig? Prøv denne morsomme løpeøkten!


Hei du :) Jeg vet godt at løping kan være så utrolig tungt å komme i gang med, særlig etter en lengre pause. Jeg har selv hatt en lengre pause nå i vintermånedene, men har endelig kommet ordentlig i gang igjen. Formen er stigende, og det kjennes bra.

Selv om du kanskje tenker at å løpe, det klarer jeg ikke, så mener jeg at de aller, aller fleste kan komme i en kjempefin løpeform - hvis de bare vil da!

For at ikke løping skal bli alt for monotomt er det en god idè å variere både distanse, intensitet, underlag og type løpeøkter. Vil du komme i løpeform til våren? Jeg hjelper deg gjerne med å sette opp et tilpasset løpeprogram (:

Her om dagen løp jeg en type fartslek-økt. Fartslek er en veldig fin måte å komme i gang med intervalltrening på og er en veksling mellom høy og lav intensitet. Er du helt ny i løpeskoene starter du med en veksling mellom gange og rolig jogging, eventuelt rolig gange og rask gange. Med fartslek legger du inn faste intervalldrag. Opprinnelig kommer fartslek fra løping i terrenget, der det er terrenget som bestemmer hvor og hvordan intervalldragene blir.

Morsom løpeøkt ca 45-60 minutter

Fartslek med faste intervaller

10 minutter rolig oppvarming.

30 sekunder rask løping med start hvert 3. minutt. Du har altså 2 min og 30 sek pause mellom hvert drag. Gjør dette i 45 minutter.

10 minutter rolig jogging og lett tøying.

Du skal holde god fart på dragene. Siden du jobber med høy intensitet i kun 30 sekunder, kommer du uansett ikke høyt i laktat/melkesyre. Farten mellom dragene skal også være såpass rolig at du henter deg fint inn igjen til neste drag.

Prøv da vel! Og fortell meg hvordan det gikk!

Grete-Linn <3

#løpeøkt #fartslek #treningstips #treningsglede

13 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page