Ukens Oppskrift: Stekt Sei med Søtpotetmos og Soyasmør


stekt sei

Hei! Her kommer ukens oppskrift, som denne uken er en middagsrett. Noe av det beste jeg vet er nemlig stekt fisk, og aller helst så fersk som mulig - da smaker det mye bedre.

Jeg fant en oppskrift på soyasmør, som er utrolig godt til fisk! Det er rett og slett bare smeltet smør blandet med en herlig blanding av hvitløk, chili, soyasaus, balsamico og persille. Sammen med stekt sei og søtpotetmos blir dette en veldig god kombinasjon.

Skal du spise fisk denne uken?

Et par fiskemiddager i uken har vi veldig godt av da fisk gir bra med protein, i tillegg til de viktige omega-3-fettsyrene. Protein fra mager fisk er faktisk vist å forebygge både diabetes type 2 og overvekt. Hva med å bytte ut den faste pølsegratengdagen med en fargerik og skikkelig god fiskemiddag?

Viktige næringsstoffer som fisk inneholder mye av:

  • Omega-3 fett

  • Vitamin D

  • Jod

  • Selen

Oppskrift Stekt Sei med Søtpotetmos og Soyasmør

3 personer

600-700 g seifillet

2 store søtpoteter, kuttet i terninger

1 ss smør

brekkbønner eller asparges(ta det du finner av grønt)

Soyasmør

100 g smør

2 fedd hvitøk, finhakket

1 cm chili, finhakket

2 ss soyasaus, gjerne saltredusert

1 ss balsamico vinegar

1. Begynn med å kutte opp søtpoteten i biter og sett til koking. Ta seifileten, rull gjerne først i sammenpisket egg og så i litt rugmel. Hvis ikke du ønsker den panert, steker du den bare som vanlig i smør til den blir gyllen og gjennomstekt.

2. Varm brekkbønner eller legg asparges på stekepannen i noen minutter slik at de er klare. Jeg hadde bare hermetiske brekkbønner, men merk at de er litt dvasne.

3. Når søtpoteten er helt mør siler du av vannet og har oppi 1 smør og litt salt og pepper. Kjør glatt med stavmikser og sett til side med lokk på.

4. Smelt 100 g smør og la det putre ca 10 minutter på svak varme. I mellomtiden kutter du opp de andre ingrediensene og blander dem sammen i en bolle. Ha smøret sammen med soyasaus-blandingen rett før servering.

Nyt! Og håper du får en fortsatt fin uke!

Grete-Linn <3


31 views0 comments

Recent Posts

See All