top of page

Derfor er transporttrening viktigere enn du trodde


Og med transporttrening, eller sniktrim som jeg også liker å kalle det, mener jeg at du bruker din egen kropp som fremkomstmiddel for å komme deg fra A til B.

Dette kan være til/fra:

  • Butikken etc

  • Besøk

  • Jobb

  • Treningssenter

...og sikkert noen flere til/fra som jeg ikke kommer på. Okei, du skjønner hva jeg mener, ikke sant?

Denne transporttreningen kan faktisk utgjøre og øke ganske mye av vår hverdagsaktivitet, hvis vi bare velger å la den gjøre det. Jeg sier ofte til kundene mine at den ene timen du trener 2-3 ganger i uken er kjempebra, men det utgjør ikke en stor del av hele dagen. Hverdagsaktiviteten er det som vil gi et mye større utslag på energiforbruket ditt. Og det er slik at det er til syvende og sist energibalansen, enten en positiv eller negativ, som bestemmer hvorvidt du går opp eller ned i vekt, eller opprettholder vekten. I tillegg kommer selvfølgelig bla kostholdet, men dette innlegget handler altså om sniktrimmen.

Selv gjør jeg så ofte jeg kan, et bevisst valg om å bruke min egen kropp til å komme meg fra A til B. Siden jeg ikke har bil er det selvsagt kanskje ikke alltid et valg, men jeg velger altså heller å gå eller sykle, fremfor å kjøre enten det er bil, buss eller annen kollektivtilbud. I Spania medførte dette at jeg gikk nok så mye, opptil nesten 10 km hver dag. I tillegg kom treningen. Der var det en naturlig del av min hverdag fordi 1., alle vennene mine gikk, og 2., fordi alt var så og si i gangavstand. På Bali er denne transporttreningen ikke like enkel, eller trygg. Da jeg gikk på GatewayCollege bodde jeg sånn til at jeg kunne jogge langs stranda eller padle på SUP ca 20 minutter for å komme til skolen, mens andre aktiviteter måtte jeg som regel kjøre til.

Hvordan du bor har mye å si for hvor enkelt det er for deg å få lagt inn noen transporttreninger. Likevel, det er alltid mulig å røre litt mer på seg enn det du gjør i dag(med mindre du er superaktiv allerede!). Særlig er dette viktig hvis du har en sittestillende jobb!

Du kan for eksempel:

1. Gå/jogge/sykle til jobb hvis mulig og forsvarlig, eller gå en del av strekningen ved å hoppe av bussen et par stopp tidligere.

2. Gjøre alle telefonsamtaler enten stående eller gående.

3. Ha gående møter!

4. Ta trappa. Mens du går opp, går blodtrykket ned(husker ikke hvor jeg leste dette). Ta trappa absolutt alle steder du kan.

5. Dra på en fin gåtur med venninnen/kompisen i stede for og møtes å spise potetgull(det kan dere gjøre etter turen).

Sånn! Der har du 5 måter å øke din hverdagsaktivitet på, vha transporttrening. Jeg anbefaler deg å investere i et aktivitetsarmbånd eller skritteller, slik at du kan følge med om du får gått dine 10.000 skritt hver dag. Bli også gjerne med i facebook-gruppen min: Aktiv Hverdag: Bli med på utfordringen!

klikk på bilder for direktelink

Grete-Linn<3

#aktivhverdag #livsstilsendring #kondisjonstrening #treningsglede

19 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page