top of page

Influensasesongen er ikke over enda: Lag din egen ingefærshot


Har du gått og hanglet lenge nå uten å bli ordentlig frisk? Det er ikke noe særlig gøy å konstant gå rundt litt sånn snufsete, halvveis slapp og null overskudd. Mange har vært, eller er, forkjølet og det er jo ikke helt uvanlig på denne tiden av året. Jeg må si at jeg har vært veldig heldig så langt, men siden jeg nå skriver at jeg ikke har vært sjuk på lenge, blir jeg vel det jeg også. haha.

Du har kanskje fått øye på de små søte flaskene med noe gult i? Ingefærshot, hot shot, rødbetshot. Cevita selger dem, blant annet, og de kommer altså som bestilt nå i influensasesongen. Men det er jo så enkelt å lage selv! Du trenger bruke de 30- og ett-eller-annet kroner de små flaskene koster når du enkelt kan smekke sammen litt influensaforebygging på ditt eget kjøkken!

Jeg lagde meg ingefærshot i dag og det røsker selvsagt godt i halsen når du tar en slik shot. Det er sterkt, og det skal det også være. Du blir ikke automatisk immun mot alle bakterier og virus med denne shotten, men ingefær er blant annet lindrende mot sår hals, hjelper mot kvalme og reisesyke, i tillegg til å styrke immunforsvaret. Ingefær kan sees på som et naturlegemiddel og har blant annet blitt brukt i Asia som dette i flere hundre år.

Ingefærshot

ca 0,5 L

  • 50 gram ingefær

  • 4 dl vann

  • 2 ss flytende honning

  1. Kok opp 4 dl vann. Skrell bort ingefærskallet. Skjær opp i tynne skiver og ha over i en kasserollen med det kokende vannet.

  2. La ingefærskivene trekke i det kokende vannet ca i 45-60 minutter. Ta av platen, avkjøl litt og rør inn honningen. Sil av og hell over på en glassflaske.

  3. Oppbevares i kjøleskap. Jeg vil tro denne er holdbar i hvert fall 10 dager.

Ta en shot hver morgen for å holde unna forkjølelser og for en frrrrisk start!

Grete-Linn <3

#ingefærshot #helsegrep #forebygging #kosthold

50 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page