3 frokoster som kickstarter dagen


Vi trenger alle ny matinspirasjon i blant, og jeg er intet unntak. Nå etter julen er det ekstra godt å vende tilbake til de "vanlige" frokostene. Selv om kanskje forrige uke var et lite slag i fleisen med tanke på døgnrytme og jobb, så klarer vi hente oss inn igjen denne uken. Ikke sant?

Her er uansett 3 ulike og næringsrike frokoster som du kan kose deg med. Jeg vet mange liker å spise det samme til frokost hver dag, og det er ikke noe feil med det, men jeg liker i alle fall å variere en god del avhengig av hva jeg finner i kjøleskapet.

1. YOGHURT MED BANANGRANOLA

banangranola

Toppet med litt frukt er denne skålen en veldig god start på dagen. Oppskrift på granolaen finner du her. Tine sin yoghurt Fyldig har 30% mindre sukkerarter og er et fint alternativ til de mye søtere fruktyoghurtene. Helst burde ikke sukkerinnholdet være høyere enn 10g per 100g vare. Ha på noen skjeer med granola, kutt opp f.eks 1 kiwi, eple, jordbær eller hva du måtte ha, og nyt!

2. HAVREGRØT MED MASSE BLÅBÆR

havregrøt

Dette spiser jeg alltid før en lengre fjelltur eller når jeg føler at jeg trenger ekstra antioksidanter. Blåbær er proppfull av antioksidanter, så du trenger ikke spare på de små blå juvelene. Jeg lager alltid havregrøt av STORE havregryn og bruker melk, ikke vann. Mer proteiner og mer mettende. Jeg har i singelfryste blåbær mens grøten koker og drysser også noen frosne oppå til slutt. Ha gjerne i noen nøtter for ekstra energi.

3. AVOKADOTOAST MED EGG

avokadotoast

Denne er en favoritt etter trening. Proteiner, sunt fett, karbohydrater og masse vitaminer. Topp gjerne med paprikaskiver, tomat og agurk for ekstra grønt og fiber. Du kan ha stekt egg, kokt eller posjert om du vil ;)

Fikk du litt inspirasjon til nye frokostalternativer? Hva spiser du til frokost?

Grete-Linn <3

#frokost #frokostfavoritter #granola #avokado #havregryn

25 views0 comments

Recent Posts

See All