Løpetrening på 30 minutter!


Hei du!

Noe av det letteste som finnes er å ta på seg joggeskoene og bare løpe. Om du løper langt, kort, fort, sakte, spiller ingen rolle. Det viktigste er uansett at du kom deg ut.

Her er noen morsomme og enkle løpeøkter på bare 30 minutter. Det lønner seg å variere både løperute, tempo og varighet i blant! #dine30

1. 3 minutter innsats

Denne gjør jeg ofte når jeg vil skvise inn en real løpeøkt, gjerne så tidlig som mulig på dagen(da løper jeg best). Varm opp i ca 10 minutter, siste 3 minutter litt raskere. Løp så 3 minutter raskt(du skal kun kunne si veldig korte setninger, 3-4 ord om gangen), før du har aktiv hvile i 30 sekunder(gange eller rolig jogg). Gjenta dette 5 ganger. Gjennomfør gjerne i kupert terreng, slake motbakker, eller på tredemøllen med stigning/incline.

2. The StairMaster

Hørt om denne luringen? Denne må du på treningssenteret for å finne. Eller du kan finne en trapp ute! Du går rett og slett i en trapp som beveger seg og jeg lover deg at du kommer til å kjenne det! Gjør dette i 30 minutter og du har fått inn en finfin økt på beina. Varier med enkle og doble trinn.

3. 2 min på 1 min av

Varm opp godt før du starter. Løp 2 minutter med god innsats, ta deretter 1 minutt pause(gange). Gjør dette i 30 minutter - Det blir en fin intervalløkt av slikt!

4. Powernap

Hvis du ikke bare har dårlig tid, men faktisk føler deg helt tappet for energi - ta deg en powernap i stedet for en løpetur. Jeg er absolutt for middagshvile og nok søvn. Vi trenger alle en powernap i blant. Dersom du konstant føler deg slapp, sliten og trøtt kan det i midlertidig være at du må gjøre noe mer med det enn bare å sove. Kanskje du jobber alt for mye, stresser, spiser for lite, sover for lite, spiser feil mat, har lave jernlagre?

5. Bare løp

30 minutter er alt som skal til for å få ut fastklemt energi, dårlig humør eller klarne tankene. Og ja, endorfinene får du også kjenne på! Det enkle er ofte det beste, osv (:

#justdoit som de sier.

#løpeøkt #løpeprogram #løpeform #treningsglede

184 views0 comments

Recent Posts

See All