Dårlig samvittighet rundt matbordet i julen? TENK PÅ DETTE


jul i bunad så klart

De aller fleste gleder seg til lange julefrokoster, desserter, julekaker, godteri og filmkvelder. Maten har et stort fokus i julen og det er ikke å legge under en stol at det blir litt ekstra til alle måltider, og også mellom måltidene. Twistskålen står fremme døgnet rundt og det er vanskelig å gå forbi(bortsett fra når kun de stygge er igjen). Og vi er sikkert enige i at slik skal det jo være i julen? Vi koser oss ekstra disse dagene mellom jul og nyttår.

Mange får fort dårlig samvittighet rundt matbordet, kjenner seg oppblåst og blir redde for å legge på seg. Denne tiden som heller skal være fylt med avslapping, sosiale settinger og ja, god mat, blir til mye bekymring og en vond følelse i magen om at "jeg burde ha stoppet etter porsjon nummer to".

Dersom dette er deg, tenk litt på dette:

Har du tenkt på hvor mye denne ene uken i året utgjør? Veldig lite. Måltidene du spiser ila julen(og da tenker jeg juleferien altså) utgjør en liten prosentandel av alle du i løpet av et helt år spiser. Noen julekaker her og der og et par ekstra rundstykker til frokost - er det så farlig da? Nei!

Faktisk kan juleferien fungere som en helt fantastisk oppladningsperiode, ikke bare mentalt, men også fysisk. Kroppen din trenger også hvile og nå i julen sover vi gjerne mer, og tar oss gjerne fri fra treningssenteret. Det blir jo noen turer i frisk luft mellom middagsselskapene, og det er selvsagt godt for både kropp og sinn. De mer harde øktene de sparer vi til januar 2018, eller hva?

Jeg vil ila uken fortelle mer om Kickstart Helsen - 4 uker til bedre helse. Dette programmet som jeg har laget til DEG blir snart tilgjengelig, og er en helt super måte å kickstarte det nye året på! Så slapp av de siste dagene av 2017, lad batteriene og bli klar for det nye året.

Grete-Linn <3

#julefeiring #aktivlivsstil

10 views0 comments

Recent Posts

See All