2 Finfine Øvelser i Redcord: VIDEO


Jeg trener ofte i slynge og synes det er en super måte å få gjort unna effektive og kjappe treningsøkter. Skaff deg gjerne slynger fra TRX, Redcord eller et annet merke slik at du kan ta med i kofferten på ferie! (:

(i ullsokkene ja)

Du har kanskje vært på en TRX-time på treningssenteret? De har ofte meget effektive økter, gjerne kun 30-45 minutter. Jeg liker å varme litt opp på egenhånd før timen da instruktørene ofte kjører ganske brått i gang. Det er i alle fall min erfaring (;

To grunner til at jeg liker slyngetrening:

1. Det er lett å justere motstand. Du bare beveger deg enten mot eller bort fra ankringspunktet.

2. Uansett hvilken øvelse du gjør må kjernemuskulaturen jobbe, da slyngene skaper en instabil setting. Den instabile settingen gjør at slyngetrening også er superbra for stabiliseringstrening og rehabilitering.

Under ser du to ulike øvelser som går på rygg og bryst/armer(samt mage).

Hold magen stram, unngå svai i ryggen. Tenk på muskelgruppene du skal bruke.

1) Liggende roing i slynge:

Jeg begynner med å justere håndtakene slik at de er forholdsvis lave. Jeg plasserer meg under håndtakene, stiver av resten av kroppen og trekker kroppen opp mot taket. Kniper skulderbladene sammen og senker rolig ned. Holder spennet.

2) Push ups i slynge:

Plasser håndtakene foran kroppen i brysthøyde. Velg enten å stå på knær eller tær. Finn passe avstand til ankerpunktet og bøy armene slik at brystet er på samme nivå som håndtakene. Press opp til utgangsposisjon.

Grete-Linn <3

#redcord #ryggtrening #treningsglede

7 views0 comments

Recent Posts

See All