top of page

Middagstips: VegetarTACO. Mye smak, Proteinrikt og Mettende


Riktig god tirsdag! I julen er det allerede mye kjøtt i mange måltider og det kan fort bli litt mye tung mat. Er du ikke enig? Julebord med ribbe og pinnekjøtt, avslutninger og selskap. Da passer det å friske opp med litt lettere mat. Jeg fant denne oppskriften på vegetartacoGoGreen sin side og tenkte at DET så ikke bare godt ut, men også friskt.

Taco midt i uka? Hvorfor ikke?

Her får du i deg mye grønnsaker, og godt med proteiner. Absolutt en verdig vegetarmiddag dette her. Fargerikt og fint. I stede for kjøtt er det altså brukt Halloumi - en ost fra Kypros som passer kjempebra som erstatning for kjøtt. Har du prøvd? Her på bygda hadde de ikke denne superosten i butikken(!) så jeg måtte ta til takke med gode gamle fetaosten da. Ikke så værst det heller, men det var halloumi jeg skulle ha!

Så over til selve oppskriften:

 • 1 gul løk, hakket

 • 3 hvitløksfedd, hakket

 • 1 rød paprika, i strimler

 • 2 pk Halloumi, i terninger

 • 2 pk grønne eller røde linser

 • 2 ss tacokrydder

 • 1 pk hakkede tomater

 • 1 pk maiskorn

 • salt, pepper

 • grønn bladsalat

 • tacoskjell/skåler

Hurtigsyltet rødløk:

 • 1/2 dl eddik

 • 1,5 dl vann

 • 1 dl sukker

 • 1 stk rødløk

Avokado:

Lag gjerne guacamole av litt chilli, hvitløk, limesaft og koriander.

Begynn med å blande ut eddikvannet til rødløken. Rør til sukkeret har løst seg. Skjær rødløk i tynne ringer og legg i vannet i minst 1 time.

Stek løk, hvitløk og paprika i smør eller rapsolje et 2-3 minutter på middels varme. Ta dette ut av pannen når du steker halloumiosten(ikke stek denne for lenge da blir den gummi). Ha løk og paprika tilbake i pannen sammen med linsene(må skylles) og tacokrydderet og hakkede tomater. Smak til med salt dersom nødvendig.

Fyll tacoskjellet med salat, halloumirøren, guacamole og syltet rødløk på toppen! Skikkelig snadder (:

Fikk du lyst å lage dette?

Grete- Linn <3

#vegetar #middag #aktivlivsstil #livsstilsendring #ernæring

15 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page