top of page

VIDEO: Skulderøvelse i Slynge


Visste du at skulderen er det mest bevegelige leddet i kroppen vår? Denne store bevegeligheten krever mye av omkringliggende sener og muskulatur for å holde leddet på plass. Skuldrene våre trenes best med et utvalg av flere øvelser, da muskelen(delta) er tredelt. Både store baseøvelser og mindre isolasjonsøvelser må til. Noen har du sikkert allerede i treningsprogrammet ditt, mens andre er det verdt å legge til.

1. Pressøvelser der du presser oppover eller fremover trener forsiden av deltamuskelen bra. Dette er øvelser som de fleste allerede har i treningsprogrammet sitt og er f.eks: Push-ups, skulderpress med stand/manual, benkpress med stang/manual.

2. Sidehev med manualer eller kabel trener den ytre delen av skulderen. Denne delen av skulderen brukes ikke like mye i øvelser nevnt ovenfor, og det bør derfor legges inn egne øvelser. Øvelsen kan utføres stående eller liggende på skråbenk. Øvelsen facepulls trener også ytre skuldermuskulatur.

3. Bakre del av skulderen fører armen bakover. Eksempler på øvelser er roing og nedtrekk(over hodet). Det betyr ar bakre del ofte blir trent i øvelser som vi allerede har i treningsprogrammet vårt. Eksempler er chins, roing, en-arms roing og nedtrekk. Omvendte flyes er også en fin øvelse for bakre del av skulder.

Øvelsen du ser under trener både koordinasjon og stabiliseringsmuskler rundt skulderen.

  • Juster slyngen til posisjon to, middels lengde, gå mot festepunktet, len deg bakover med armene helt utstrakte. Håndtakene skal da være ca i ansiktshøyde. Hold en strak plankeposisjon.

  • La den ene armen utføre en ro-bevegelse, samtidig som den andre armen føres rett ut til siden. Kom deretter tilbake til startposisjon. Gjenta 10 ganger på ene siden før du bytter. Deretter kjører du en runde der du fører armen ut litt høyere, ca klokken ett, og så klokken fem.

Dersom det blir tungt og det er vanskelig å holde armen rett, ta noen skritt bort fra festepunktet til slyngen - belastningen vil da reduseres.

Prøv da vel!

Håper du har en fin mandag <3

#skuldertrening #mandagsmotivasjon #vektkontroll #helsegrep

27 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page