Smart Mat: Hjemmelagde Energibarer fulle av Næringsstoffer


Du har kanskje måttet ty til en energibar når det er litt lenge til middag, eller i farta?

Noen av barene du finner har et nokså bra og balansert energiinnhold, mens andre inneholder mye sukker og heller raske karbohydrater. Dersom du lager dine egne sparer du både kroppen din for ekstra sukker - og det er dessuten mye billigere!

Med førjulstiden foran oss er det mange av oss som kjenner på et ekstra stress, enten det er eksamener eller mye på jobb. Det betyr gjerne at vi tyr til raske løsninger, også på matfronten. Da er det lurt å være beredt, slik at du unngår raske blodsukkerstigninger, men heller satser på næringsrikt og balansert.

Oppskriften på disse energibarene er fra Berit Nordstrand og inneholder mye frø, fett og noe karbohydrater. Redder deg fra de store utskeielsene, stabiliserer blodsukkeret og er proppfull av sunne fettsyrer, fiber, vitaminer og mineraler.

Du trenger:

  • 2,5 dl havregryn

  • 2,5 dl kokos

  • 1,5 dl hvetekim

  • 1 dl sesamfrø

  • 1 dl solsikkefrø

  • 1 dl gresskarkjerner

  • 2 dl hakkede tørkede dadler(kan sløyfes)

  • 50 g smør

  • 40 g kokosfett

  • 0,5 dl honning

Dekk en liten langpanne med bakepapir. Rist havregryn, kokos, sesamfrø, solsikkefrø og gresskarkjerner lett på middels varme i en tørr stekepanne. Kun til du kjenner mild nøtteaktig lukt, dvs.5-6 minutter.

Smelt smøret og kokosfettet på lav temperatur i en kjele og rør inn honningen. Rør i 2-3 minutter til det er godt blandet. Ha deretter i det tørre og bland godt.

Spre blandingen utover i langpannen og press hardt med en metallskje. Her så jeg at jeg kunne tatt meg bedre tid å presse blandingen hardt ned slik at det blir kompakt og fint. Sett i kjøleskapet i et par timer og del så opp i passe stykker.

Perfekt i sekken på skitur! Det skal nemlig jeg i dag for her har det snødd i bøtter og spann (:

Grete Linn <3

#energibar #muslibar #mellommåltider #aktivhverdag

203 views0 comments

Recent Posts

See All