STARTER JULEN ALLEREDE I NOVEMBER?


Du har nok ofte hørt; "Det er ikke hva du spiser mellom jul og nyttår som teller, det er hva du spiser mellom nyttår og jul". Og det er sant nok det, men sannheten er at julen starter ikke 20. desember lengre.

Hjemmelaget bounty med mye mindre sukker

La du merke til hvor tidlig julebrusen var på plass i butikkene?

Eller hvor tidlig pepperkakene sto med disken og fristet?

Julebord, avslutninger og andre festlige arrangement er det mange av nå i november.

Når julen starter 3-4 uker før selve julen, da kan det plutselig gi mer utslag på vekten og formen enn du hadde ønsket. Det kan fort bli 4-5 uker med litt ekstra mat hver dag - vi koser oss litt ekstra fordi det er jo mørkt og kaldt ute, vi tilbringer mer tid inne, er mindre i aktivitet og sånn går no dagan. Du kan fint kose deg med god samvittighet, men dersom du vil unngå skippertaket på nyåret, anbefaler jeg deg å holde aktivitetsnivået oppe(med en aktivitet du trives med), og spise fornuftige mengder kosemat(og annen mat forøvrig) som er i henhold til hvor mye du beveger deg.

Et fruktfat gir et friskt innslag mellom alle julekakene

3 tips til deg for å komme julekiloene i forkjøpet:

  • Tenk på hvor mye bedre julematen smaker når du venter med å åpne pepperkakeboksen til det faktisk blir jul! Kos deg met julemat i julen.

  • Unngå å ha julekaker og twist og småkaker på bordet hele dagen. Ta deg frem når dere skal spise det, og la frukt og grønt stå fremme ellers.

  • Oppretthold et visst aktivitetsnivå - spesielt nå i november og før jul i desember. Selve julen er det jo selvfølgelig lov å ligge langflat, men julematen smaker mye bedre hvis en har vært på en liten skitur først. Jeg har blant annet laget en Juletrim-HIT som inneholder 7 ulike økter, med kun kroppsvektøvelser. Øktene tar kun 20-25 minutter og får opp pulsen. Send meg epost om du ønsker å vite mer om dette programmet.

Hvordan takler du førjulstiden? Synes du det er vanskelig å forholde deg til alle fristelsene eller har du et avslappet forhold til hele greia? Jeg vil gjerne vite hva du tenker (:

Grete-Linn <3

#juletrim #julen #vektkontroll #livsstil #hverdagsaktivitet

9 views0 comments

Recent Posts

See All