top of page

Jeg utfordrer deg til 30 minutter hver dag


Heia heia mandag!

 

Lørdag startet jeg en gruppe på Facebook der jeg utfordrer DEG til å være aktiv 30 minutter hver dag. Link. Minimum 30 minutter fysisk aktivitet hver dag er som du kanskje vet Helsedirektoratet sin anbefaling til oss voksne. Mange av oss sitter godt plantet på rumpa stort sett hele dagen - og det mine venner, kalles inaktivitet.

Et inaktivt liv har ikke mangen fysiske fordeler, og det har absolutt også innvirkning på ditt mentale liv - psyken. Inaktivitet gir mangel på overskudd. Inaktivitet gir også økt sykdomsrisiko. Dersom du er regelmessig aktiv vet du også at en uke uten noen form for aktivitet ikke føles særlig bra.

Ja, dagliglivet stiller færre krav til fysisk aktivitet, og bevegelse generelt. Overvekten kommer gjerne snikende og slik blir vektøkningen ikke så påfallende.

1 av 5 kvinner og 1 av 4 menn er ifølge HUBRO-undersøkelsen inaktive. Heldigvis har vi muligheten, om vi vil, til å påvirke egne atferdsvalg slik at de blir mer helsefremmende. En skal slettes likevel ikke undervurdere de emosjonelle og rutinepregede faktorene som henger sammen med atferdsendring.

Derfor tror og håper jeg at et community på facern(eller hvor som helst egentlig) der vi motiverer hverandre gjennom vinteren, vil gi en ekstra dytt ut døra!

Jeg tror på teamwork, og jeg tror på aktivitet som beste medisin. I dag er bruken av fysisk aktivitet som behandling heller unntaket enn regelen. Dette må vi sannelig endre på.

Blir du med i FB-gruppen "Aktiv Hverdag: Bli med på utfordringen!" ?

Det håper jeg! Jeg håper at vi kan få med så mange som mulig og motivere hverandre til en aktiv hverdag (:

#aktivhverdag #treningsglede #livsstilsendring #aktivlivsstil #helsedirektoratet #helsegrep

9 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page