Vintermånedene er her: Hvordan holde seg i form?


November er godt i gang, og vinterlua er kommet på!

 

dørstokkmila

Det er mørkere, kaldere, og en joggetur eller treningsøkt frister absolutt ikke alltid - spesielt ikke etter middag. Misforstå meg rett; det er en koselig og rolig tid vi går inn i, men det er likevel lurt å holde et visst aktivitetsnivå. Både for å unngå denne 'mørketidsfella' der du ender opp med en treningspause på et halvt år, og for rett og slett å få mer energi, unngå forkjølelser og holde formen ved like!

-Det er bevist at fysisk aktivitet har god innvirkning også på din psykiske velvære

Mørke og kalde dager gjør helt klart noe med oss, og det blir blant annet ofte vanskeligere å komme seg ut i frisk luft, på treningssenteret eller på joggeturen. Dørstokkmila vokser og vokser, og formen daler. Her er det viktig å sette inn forebyggende tiltak - før du ender opp i uvanen med å sitte i sofaen hele kvelden, hver dag etter jobb. Tenk bare på hvor hardt det er å starte å trene igjen etter en lang pause! Det er grunn nok i seg selv til å holde formen ved like, også gjennom vinteren.

Det lønner seg virkelig å snike inn litt aktivitet ila uken, uansett vær og vind. Se bare hva litt fysisk aktivitet gir:

  • livsutfoldelse og glede

  • økt velvære etter aktivitet

  • overskudd og energi

  • bedre søvnkvalitet

  • mindre stress-symptomer

  • økt optimisme og mer pågangsmot

  • bedre selvfølelse og forhold til egen kropp (kilde: helsedirektoratet)

treningsglede

3 forebyggende tiltak mot mørketidsfella:

1. Avtal med en venn: Kom dere ut på tur sammen! Det er lettere å måtte forholde seg til en avtale, og sannsynligheten for at du står over reduseres. Vinn-vinn.

2. Lystbetont trening: På tunge dager der det er ekstra vondt i viljen trenger du ikke velge de hardeste øktene. Husk at litt er mye bedre enn ingenting. Tren heller noe du føler for og velg øvelser som du liker ekstra godt.

3. Sett deg et treningsmål for uken: Og ikke sett lista alt for høyt. 3 økter i uken er kjempebra! Øktene trenger heller ikke vare kjempelenge, f.eks kan du kjøre 30 minutter med HIT, eller en intervalløkt på mølla med yndlingsmusikken?

Grete Linn <3

#treningstips #vintermørket #aktivlivsstil

8 views0 comments

Recent Posts

See All