5 tips for å få slutt på småspising og 'sjokkistid'

Updated: Oct 29, 2020


De fleste som kommer til meg for å få hjelp med kostholdet sitt, sliter med søtsug. Dette søtsuget er oftest til stede etter middag, eller et sted fra du forlater jobb til middagen står på bordet. Du vet, når du har sunket ned i sofakroken, det er mørkt ute og du bare vil slappe av resten av kvelden…gjerne i selskap av litt smågodt?

Ja, akkurat da er det ekstra tøft å stå i mot.

Og for mange er det nettopp småspisingen utover kveldene som ødelegger for all tiden lagt inn i trening og kostholdet forøvrig. Noen kan fint spise litt og stoppe, men for veldig mange er det er vanskelig å bare spise 2 sjokoladeruter når man først er i gang.

Derfor har jeg skriblet ned 5 tips som vil hjelpe deg få slutt på småspising og lusking i skuffer og skap!

1. Pass på å velge næringsrike måltider den første delen av dagen.

Spiser du for lite og magert før middag er sjansen større for at du blir søtsugen på ettermiddagen. Sikre deg at måltidene er balanserte - det forlenger metthetsfølelsen.

2. Få nok søvn

Søvnmangel påvirker i veldig stor grad også appetitten vår. Utskillelse av sulthormoner øker betraktelig bare etter èn natt med for lite søvn. Hvor mange timer søvn får du hver natt?

3. Sukkerfrie passasjer

Tenk deg at du er på butikken; du går forbi sjokoladehyllene mot kassen og rasker med deg en sjokolade. Men. Ville du kjøpt den sjokoladen hvis den var plassert helt bakerst i butikken? Neppe.

Tips: Unngå sjokoladehyllene i butikken og/eller bakeren på vei hjem.

4. Gode fettkilder

Avokado, nøtter, frø, olivenolje, fet fisk. Spis mer av fettkilder som dette, og lag deg en mettende salat med avokado, egg, litt olivenolje og salat.

5. Balansert Kveldsmåltid

Denne er viktig! Dersom du vet at du MÅ ha sjokolade eller is klokken 21.00, spis et næringsrikt måltid klokken 20.00. Ikke vær redd for å spise kveldsmat. Stikkord for dette måltidet bør være ukomplisert, næringsrikt og mettende. Mange spiser små snacks utover kvelden, og ender opp med å spise mer enn om de bare hadde laget seg ett ordentlig måltid fra starten av.

Prøv dette og fortell meg gjerne hva DU synes er vanskelig med småspising og sukkersug.

Grete-Linn


48 views0 comments

Recent Posts

See All