5 tips for å få slutt på småspising og 'sjokkistid'


De fleste som kommer til meg for å få hjelp med kostholdet sitt, sliter med søtsug. Dette søtsuget er oftest til stede etter middag, eller et sted fra du forlater jobb til middagen står på bordet. Du vet, når du har sunket ned i sofakroken, det er mørkt ute og du bare vil slappe av resten av kvelden…gjerne i selskap av litt smågodt?

Ja, akkurat da er det ekstra tøft å stå i mot.

Og for mange er det nettopp småspisingen utover kveldene som ødelegger for all tiden lagt inn i trening og kostholdet forøvrig. Noen kan fint spise litt og stoppe, men for veldig mange er det er vanskelig å bare spise 2 sjokoladeruter når man først er i gang.

Derfor har jeg skriblet ned 5 tips som vil hjelpe deg få slutt på småspising og lusking i skuffer og skap!

1. Pass på å velge næringsrike måltider den første delen av dagen.

Spiser du for lite og magert før middag er sjansen større for at du blir søtsugen på ettermiddagen. Sikre deg spesielt gode proteinkilder til måltidene - det forlenger metthetsfølelsen.

2. Lag alternativ snacks

Hvis du absolutt liker å kose deg med noe til kaffen el, lag noe som er fritt for tilsatt sukker. Har du prøvd disse? Mmm...

3. Sukkerfrie passasjer

Tenk deg at du er på butikken; du går forbi sjokoladehyllene mot kassen og rasker med deg en sjokolade. Men. Ville du kjøpt den sjokoladen hvis den var plassert helt bakerst i butikken? Neppe.

Tips: Unngå sjokoladehyllene i butikken og/eller bakeren på vei hjem

4. Gode fettkilder

Avokado, nøtter, frø, olivenolje, fisk. Spis mer av fettkilder som dette, og lag deg en mettende salat med avokado, egg, litt olivenolje og salat.

5. Balansert Kveldsmåltid

Denne er viktig! Dersom du vet at du MÅ ha sjokolade eller is klokken 21.00, spis et næringsrikt måltid klokken 20.00. Ikke vær redd for å spise kveldsmat. Stikkord for dette måltidet bør være ukomplisert, næringsrikt og mettende. Mange spiser små snacks utover kvelden, og ender opp med å spise mer enn om de bare hadde laget seg ett ordentlig måltid fra starten av.

Prøv dette og fortell meg gjerne hva DU synes er vanskelig med småspising og sukkersug.

Grete-Linn <3


29 views