5 enkle måter å forbedre kostholdet på


Rødbeter...

Mange sier at det aldri har vært vanskeligere å holde seg sunn, andre sier at det aldri har vært enklere. En ting er i alle fall sikkert; Det er vanskelig for mange å finne riktig informasjon til hvordan leve sunnere. Det renner over av selvutnevnte helseeksperter som gladelig deler sine råd, uten å nødvendigvis argumentere vitenskapelig. En sunn livsstil er slettes ikke komplisert, så ikke mist motet dersom du synes det nærmest er umulig å komme inn i en god kostholdsrutine. Det er enklere enn du tror. Start med disse 5 rådene:

1. Fyll halve tallerkenen med grønnsaker Salatblader som spinat, ruccula eller romanosalat, paprika, mais, gulrøtter, brokkoli, mm. Dette gir mange gram fiber, et vidt spekter av næringsstoffer, og er samtidig kalorifattig. Du spiser samme volum mat som du ville gjort hvis halve tallerkenen var f.eks pasta, men kaloriinnholdet og næringsinnholdet er annerledes. Resterende av tallerkenen fylles med 1/4 protein og 1/4 karbohydrater(pasta, ris, potet, søtpotet).

2. Velg en litt mindre tallerken eller skål Dette kan påvirke hvor mye vi spiser. Studier har vist at personer som spiser fra store tallerkener spiser signifikant mer enn dem som velger en mindre tallerken.

3. Bytt tomme kalorier med fullkornsprodukter Tomme kalorier er mat som er behandlet og strippet for alt av næringsstoffer og fiber. Det betyr energi uten næringsstoffer. Et eksempel er hveteboller. Velg heller fullkornsprodukter som brun ris, fullkornspasta fullkornstortilla, osv. Dette innehodler mer fiber og mineraler.

4. Spis fet fisk 2 ganger i uken Laks, ørret, makrell er stappfull av næringsstoffer. Et høyt innhold av omega-3 og vitamin D bidrar til et sunt skjellet, immunforsvar, sunn hud, mental helse, og en hel del mer. Vi går dessuten inn i den mørke årstiden der vi særlig trenger mer vitamin D.

5. Ha alltid sunn snacks tilgjengelig. Plutselige søtsug-anfall er absolutt en trussel mot et sunt kosthold. Mange har jevnlig, daglig, søtsug, og sliter med å få til et regelmessig kosthold pga dette. Prøv derfor å ha et lite lager av sunne snacks som alltid er innen rekkevidde, det være i vesken, i bilen eller på kjøkkenet. Nøtter, frukt, mørk sjokolade, yoghurt ol redder deg når du igjen står foran sjokoladebollene på 7eleven.

Grete Linn <3

#sunnerehverdag #livsstilsendring

17 views0 comments

Recent Posts

See All