Noe til å ha pålegget på: Rundstykker med Gulrot i


Jeg prøver å snike inn grønnsaker der hvor det går!

En ekstra gulrot her, et eple der, de fleste dager - sånt blir det 5 om dagen av ;) Hvis du har fått kostholdsveiledning av meg så vet du at jeg fokuserer mye på dette med fiberinntak, frukt og grønt. Og det er rett og slett fordi det fungerer! En kostholdsanalyse avdekker ofte alt for lavt inntak av grønne saker, lavt inntak av viktige mineraler og vitaminer, og ikke minst fiber. Fiber har stor betydning for både stabilt blodsukker, vektkontroll og sunn, frisk hud(og fordøyelse da).

I disse grove rundstykkene har jeg lurt inn raspet gulrot, som ikke bare tilfører ekstra fiber og vitaminer, men de gjør også rundstykkene saftigere. Skikkelig god kveldsmat! (:

Oppskrift:

5 dl lettmelk

1 pk gjær

4 ss rapsolje

1 ts salt

1 ts kardemomme

2 stk gulrot (ca. 3 dl revet gulrot)

2 dl solsikkekjerner

1 dl hvetekli

500 g sammalt hvete, grov

250 g hvetemel

100 g havremel(du kan male havregryn)

Ha alt det tørre i en stor bakebolle. Varm opp melken til ca 37 grader. Hell melken i melblandingen mens du rører. Ha så i oljen og raspet gulrot. Elt deigen slik at den blir jevn, og la stå til heving 30 minutter(dobbel strl).

Del opp i 16 like store emner og trill ut til rundstykker. La de etterheve 30 minutter. Pensle med egg eller melk og strø f.eks solsikkekjerner over.

Stekes på 220 grader i ca 12 minutter.

Ha på pålegg som du liker best <3

Ha en super tirsdag!

- Grete Linn


30 views0 comments

Recent Posts

See All