Bakkeintervaller for alle og enhver


Riktig god fredag!

Bakkeintervaller er som nevnt før, en super måte å raskt forbedre oksygenopptaket på, dvs bedre utholdenheten din. Dersom du merker at pusten din raskt fyker i været bare du går opp et par etasjer i trapper, er det nok på tide å trene mer utholdenhet (; Dessuten kjenner du muligens på lysten til å trene mer utendørs nå på sommeren?

Velg en bakke som er passe bratt. Hva er passe bratt da? En bakke som du kan gå med vanlig tempo opp, uten å bli gjennomsvett, er fint. La kroppen din bli vant til motbakkeløping. Husk på at om du er helt nybegynner kan du gå raskt i oppoverbakkene i stede for å løpe. Det skal svi litt, og pulsen kommer til å gå i været pga en høyere muskelaktivering(du bruker flere muskler og rekrutterer flere muskelfibre i oppoverbakker).

I forgårs kjørte jeg denne økta:

(total treningstid 45 minutter)

Jeg fant en bakke som var ca 250 meter lang, og nokså bratt. Oppvarming var 10 minutter moderat jogging i kupert terreng. Deretter startet jeg på hoveddelen. Første drag gjorde jeg forholdsvis rolig, og jogget rolig ned bakken igjen.

Deretter økte jeg farten på dragene - og løp totalt 10 drag - der pausen var å småjogge ned bakken. Jeg prøvde å holde samme fart i de resterende 9 dragene, og tok ekstra i på siste drag. Etter siste drag var jeg selvfølgelig veldig sliten, men jeg hadde fortsatt energi nok til å kunne gjennomføre ett drag til. Økten ble avsluttet med 10 minutters rolig jogging og lett uttøyning.

Lyst til å prøve?

#bakkeintervall #kondisjonstrening #utholdenhet

11 views0 comments

Recent Posts

See All