Ryggøvelser med strikk!


Visste du at ryggplager er det største folkehelseproblemet i Norge? De aller fleste har en gang i livet sitt ulike smerter i rygg/nakke, men det er når dette blir kronisk at det i større grad går utover livskvaliteten.

- Samme sittestilling dag ut og dag inn, inaktivitet, stress og overvekt

Kanskje kjenner du deg igjen i noen av disse faktorene over? Det er ikke til å legge under en stol at vi sitter i samme stilling mesteparten av dagen og da trengs det enda mer forebyggende tiltak for å unngå unødvendige ryggsmerter. Pass på å skifte stilling ila arbeidsdagen, ta pauser der du strekker deg eller går en rask tur - om så bare rundt kontoret el.

Nedenfor finner du noen ryggøvelser med strikk. Gjør 15-20 repetisjoner av hver øvelse, og gjenta 'programmet' 3-4 ganger. Gjør du dette et par ganger i uken er det kjempefint for ryggen din! Dersom du er godt trent, ville jeg lagt inn ryggøvelser med tyngre belastning enn dette. Chins/pullups(evt med strikk), ett-arms roing med manualer, omvendte flyes etc.

Øvelse 1: Ryggdrag

Hold strikken foran deg med begge hender. Trekk strikken ut til sidene og skvis skulderbladene sammen. Før strikken kontrollert tlibake til utgangsposisjon.

Øvelse 2: Facepulls

Rull skuldrene tilbake slik at holdningen din er stolt. Ta tak i strikken, dra armene opp mot ansiktet, samtidig som albuene peker utover. Unngå at skuldrene kommer opp under ørene. Skuldrene skal være avslappet.

(gjerne litt høyere opp og nærmere ansiktet med hendene enn jeg gjør på bildet...)

Øvelse 3: Ett-arms roing

Dra èn og èn arm inntil kroppen, og før armen kontrollert tilbake. Gjenta 15-20 repetisjoner på hver arm.

God treningsuke!

Grete-Linn :)

#ryggtrening #treningsstrikk #forebygging

43 views0 comments

Recent Posts

See All