top of page

Det kan være dette som forårsaker småspising på kvelden...


Vi er alle så veldig ulike når det kommer til kosthold. Jeg for eksempel, er nesten alltid sulten når jeg står opp og lager meg alltid en god frokost. Da føler jeg at jeg setter standarden for dagen og at jeg er klar til å møte dagens gjøremål. Andre klarer ikke spise noe som helst, og spiser sitt første måltid rundt lunsjtider. Det er ikke noe galt med noen av delene, men ofte ser jeg at mange spiser svært lite helt frem til middagstider. Vi hopper over frokosten og spiser en stor lunsj, da ofte med småspising av mat med et høyt innhold av sukker og fett. Helt til kvelden kommer, og vi føler oss plutselig veldig sultne. Da er det vanskelig å holde seg til et par brødskiver med proteinrikt pålegg.

Det jeg prøver å si er; Dersom du skal klare å være aktiv og gjennomføre en skoledag/jobbdag må du også spise nok tidlig på dagen slik at du har energi til dette.

En godt sammensatt frokost gir deg det du trenger for å være aktiv og konsentrert. Jeg ser at kunder som endrer litt på hva de spiser tidlig på dagen - småspiser mindre på kveldene, og klarer også å være mer aktiv gjennom dagen.

Jeg spiser nesten alltid havre- og chiagrøt til frokost. Lagd på melk, og toppet med enten blåbær/bringebær eller frukt, og nøtter(mandler, valnøtter). Kanel på toppen og en liten dæsj smør i midten.

Hvordan ser din frokost ut?

Grete-Linn (:

#frokost #småspising

32 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page