Mat før, under og etter trening er ikke like viktig for alle...


God mandag! Solen skinner og det er hele 6 grader! Men det stopper ikke en viking, vi har jo ofte ullsokkene på helt til midten av juli uansett (:

Litt værironi er lov når jeg nettopp kom fra over 20 grader i Drøbak og Oslo, til 6 grader her oppe i nord. Jeg lover å ikke klage mer nå ;)

Et spørsmål jeg får mye, er hva man burde spise før, under og etter trening. Det er så mange som har hørt at man må huske på å kjøre ned en proteinshake før trening, en liten bar under trening, og så noe med karbohydrater og proteiner etter trening. Er dette i tillegg til de andre måltidene? Gjelder dette også når jeg skal på 60 minutter spinning? Det kan fort bli forvirring rundt dette spørsmålet, for hvor mye trenger du egentlig å innta i tillegg til dine normale måltider, når du "kun" er mosjonist?

Det er forskjell på mosjonisten og idrettsutøveren

For oss vanlige dødelige som trener for å holde oss i form og ha det gøy, vil det ikke gjøre den store forskjellen på prestasjon om du har spist to brødskiver før trening, eller om du har spist en neve nøtter og en yoghurt. Så lenge du ikke er skrubbsulten, men har mat i magen og energi til å trene, så er det bra nok. En idrettsutøver som trener på et høyt nivå, der kun tiendedeler skiller mellom pallplassene, vil ha et enormt utbytte av å ha god kontroll på hva han/hun spiser før/under/etter trening. Store fysiske anstrengelser som maraton, birken ol, krever også at du fyller på med energi underveis, og at du har spist godt i forkant, slik at karbohydratlagrene er fylt opp.

La oss si at du har spist en god lunsj for 90 minutter siden, og nå skal du trene 1 time styrketrening. Trenger du å spise noe mer før treningen? Mest sannsynlig ikke. Etter treningsøkten kan en banan og noen nøtter være fint påfyll før middag, og for å starte restitusjonen. 1 times trening, og også opp mot to timer, trenger vanligvis ikke påfyll av shaker, bananer og geler underveis.

Det som teller er hva du får i deg i løpet av 1 uke, 1 måned, 2 måneder - det er et godt sammensatt kosthold over tid som gir deg resultater på både trening og i hverdagen (:

Grete-Linn (:

#kosthold #resultater #matglede #treningsglede

36 views0 comments

Recent Posts

See All