8 Grep for Bedre Helse og Vektnedgang


Riktig god mandag dere!

Det enkle er ofte det beste - også når det gjelder kosthold og trening. Ikke gjør en sunn livsstil komplisert - spis vanlig mat og tren med måte - mot dine mål og ønsker. Det er lett å tro at du må ha dyre, spesielt tilpassede treningsklær, eller skapet fullt av helsekostprodukter for at du kan kalle deg sunn. Tro meg, det er så langt fra sannheten som du kommer. En sunn tilnærming til god helse kommer innenfra, med et genuint ønske om å holde kroppen sterk og frisk. Og så kommer jo ikke minst alt det andre som helse også er. Det være familietid, venner, og annet som er viktig i livet ditt for at du skal trives (:

Har du bestemt deg for å gjøre en innsats for å komme i form?

Disse 8 enkle grepene er en forsiktig, men likevel effektiv måte å sakte, men sikkert, endre livsstil på:

1. Tenk mindre på hvordan kroppen skal se ut, og mer på hvordan både kropp og sinn har det. I praksis betyr dette at du må finne en treningsform som du virkelig liker, og et kosthold som gir deg nok næring og matglede.

2. Bytt ut hvitt brød med fullkornsbrød, og hvit ris med fullkornsris. Du får mer fiber og lavere blodsukkerstigning. Husk på at god blodsukkerregulering er viktig ift vektregulering.

3. Handle inn grønnsaker og frukt slik at du har tilgjengelig for 5 dager fremover. Kvitt deg med søtsaker i skuffer og skap, spesielt hvis du vet at du spiser hele sjokoladen når du først starter.

4. Øk inntaket ditt av frukt og grønt: Spis 1 porsjon grønnsaker/frukt til hvert måltid. Ulike farger gir ulike vitaminer og mineraler.

5. Start uken med en treningsøkt: Kort eller lang, inne eller ute, sett standarden for uken med å være fysisk aktiv minst 30 minutter. Det kan være en joggetur, en gruppetime, hjemmetrening, yoga - det du liker best.

6. Unngå å sulte deg. Forbrenningen skrus ned, energien daler, og - på et tidspunkt sprekker du og ender opp med å spise enda mer. Tenk heller næringsstoffer i stede for kalorier.

7. Ta sikte på 10.000 skritt per dag. Dette betyr at hverdagsaktiviteten må opp et par hakk. Vi er jo tross alt laget for å bevege oss ;-) Gå til butikken, til jobb dersom du kan, ta telefoner stående og kanskje kan du til og med bytte ut noen kafèbesøk med en rusletur?

8. Spis minst 1 kjøttfri middag i uken. Bedre for miljøet og du får mest sannsynlig i deg flere grønnsaker i en vegetarisk middag. jeg liker denne oppskriften veldig godt: http://foodbyvictoria.blogg.no/1485109660_monday_treat.html

Og til slutt: Trå varsomt og vær kritisk til hvilke helseråd du tar til deg og praktiserer. (:

Grete-Linn

#livsstilsendring #enklegrep #5omdagen #vektnedgang

36 views0 comments

Recent Posts

See All