top of page

På tide å børste støvet av løpeskoene?


Våren er i anmarsj, og med det våkner kanskje treningshjertet ditt til liv igjen også? Den værste kulda er forbi og bare veier, lengre dager og mer sol er rett rundt hjørnet!

Våren er en super tid til å komme i form igjen. Det er en skikkelig godfølelse å løpe i skogen og se, lukte og kjenne at alt liksom våkner til liv igjen. Det er ingen hemmelighet at de fleste av oss synes vinteren er lang og lite motiverende når det gjelder trening, og som resultat blir det en god del mindre aktivitet på mange av oss. Formen daler noen hakk, og selv om vårufta motiverer, er det viktig å være seg bevisst fallgruvene.

Pass på at du ikke går for hardt ut i starten, særlig dersom du har vært lite aktiv de siste månedene. Du kan trenge en "tilpasningsfase" før du virkelig kan trå til, og her gjelder det å lytte til kroppen, samt rådføre seg hvordan treningen best burde legges opp. Har du ikke løpt på en stund, gjør du lurt i å starte med kortere løpeturer, og lavere intensitet/fart. Riktig belastning og progresjon fra ditt eget utgangspunkt er alfa og omega for å unngå belastningsskader.

En enkel, men morsom løpeøkt, er pyramideintervaller:

Denne økten kjører jeg med musikk med futt i på øret, i terrenget, og med god hastighet

10 min rolig jogg som oppvarming

Deretter kjører du intervalldrag på 2-3-4-5-4-3-2-1 minutter, med aktiv pause mellom. Øk hastigheten noe i 2 minutter, ta 1 min aktiv pause, øk hastigheten ytterligere i 3 minutter, ta 1,5min pause, osv. Løp dragene med den farten der du fint klarer å holde en jevn fart i de minuttene draget er på, og ta aktiv pause tilsvarende halvparten av hva draget før varte. For lavere intensitet kan du gjennomføre økten med rask gange i motbakker - det viktigste er at pulsen øker (;

Trapp ned med rolig jogg og lett uttøyning (:

Ha en super fredag!

Grete Linn

#pyramideintervall #treningsglede

6 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page