top of page

Ingen treningsresultater? Husk på dette


Du har satt deg et treningsmål, men resultatene uteblir. En svært vanlig utfordring for mange, som også er veldig frustrerende da du optimalt sett forventer resultater fra tiden og energien lagt inn i treningen.

En vanlig "felle" er at du ikke trener på det du ønsker å bli bedre på. Dersom du vil bli bedre på pullups må du trene på nettopp det - pullups. Biceps curls vil nødvendigvis ikke gjøre deg bedre på pullups, selv om du kanskje løfter tyngre hantler i biceps curls.

Du må trene det du vil bli god på

Prinsippet om spesifisitet

Det er med andre ord helt essensielt at du trener på det du ønsker å bli god på - altså spesifikt. Ønsker du å bli raskere på 10 km må du trene utholdenhet, og distanser opp mot 10 km. Vil du bli sterkere i armhevinger, må du trene armhevinger. Det nytter lite å legge inn en hel haug med isolasjonsøvelser, når du har lite trening av den faktiske øvelsen/bevegelsen du ønsker å bli bedre i.

Det er en grunn til at sprintere trener eksplosivitet og hurtighet over korte distanser - de har som mål å bli raskere.

Tenk nøye gjennom om hva du trener matcher treningsmålet ditt. Kanskje uteblir resultatene fordi du trener på noe helt annet?

Grete-Linn <3

#spesifisitet #resultatbasertrening

18 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page