Derfor burde du loggføre treningsøktene dine


Det er ikke om å gjøre for alle og enhver å loggføre treningsøktene sine. Tvert imot vil kanskje tittelen over gjøre deg umotivert. La meg derfor forklare hvorfor nettopp en treningsdagbok kan gjøre underverker!

En treningsdagbok er mye brukt av toppidrettsutøvere og er en kilde til læring, inspirasjon og motivasjon.

For å dokumentere fremgang i treningen, er loggføring gull verdt, og helt nødvendig. Du kan da se tilbake på øktene og lettere gjøre justeringer om nødvendig. Det blir vanskeligere å falle i den fellen at du trener og trener, men ikke får resultater. En treningsdagbok sier deg hvilken type trening som passer og funker for deg. Treningsdagboken gjør også treneren din sin jobb mye enklere.

Selv om du ikke er toppidrettsutøver, vil en loggføring gjøre at du jobber mer målbevisst og strukturert, og er en viktig brikke for at du skal nå målet du har satt deg. Det er visse faktorer du bør passe på å inkludere i loggføringen - jeg lister opp de viktigste under:

Hva burde treningsdagboken inneholde?

1. Treningsform(type aktivitet)

2. Lengde på øktene

3. Intensitet(% av makspuls, belastning, antall kilo, osv)

4. Hyppighet(hvor mange ganger i uken)

5. Følelser tilknytet de ulike øktene(dagsform, energinivå, motivasjon)

6. Andre faktorer som påvirker treningen(søvnkvalitet, stress, personlige utfordringer)

Det er som du ser mange faktorer som spiller inn på treningseffekt og progresjon, ikke bare antall sett og repetisjoner. Kostholdet er også en vesentlig faktor, og burde derfor også tas tak i. Dette kommer da utenom treningsdagboken.

Treningsprogram er individuelt

Samme treningsprogram har ikke samme treningseffekt på alle personer. Du må finne øvelser og program som du trives med, som er realistiske og som gir deg resultater. Bruk treningsdagboken til å evaluere, justere og tilpasse treningen opp mot målet ditt!

Grete-Linn <3

#treningsdagbok #resultatbasertrening

15 views0 comments

Recent Posts

See All